Tom Boonen kijkt terug op zijn afscheidsjaar: “Ik heb maar van één moment spijt”

Foto: BELGA

Tom Boonen kijkt terug op zijn afscheidsjaar: “Ik heb maar van één moment spijt”

Print

Tom Boonen hing in april van dit jaar zijn fiets aan de haak. Het laatste koersjaar van Tom Boonen was bezaaid met mooie herinneringen voor de Bom van Balen, maar toch had hij van één moment spijt. “Echt jammer dat ik niet ben meegeglipt met Gilbert toen hij aan zijn solo begon in de Ronde Van Vlaanderen”, zo vertelt Boonen in het wielerjaaroverzicht van Sporza.

“De Ronde Van Vlaanderen was één van de mooiere wedstrijden van het voorjaar”, zo vertelt Tom Boonen. “Iedereen had schrik van de Kwaremont en de Paterberg en er zat niet veel schwung in de wedstrijd. Daarom was het leuk om iets te doen wat niemand verwachtte”, verwees Boonen naar de solo van Gilbert op de Oude Kwaremont.

“Dat is wel één van de weinige momenten waar ik spijt van heb. Ik reed naar de voet van de Kwaremont om de groep uit te dunnen, maar het was eigenlijk niet de bedoeling van Phil om weg te rijden. Er viel een gaatje, maar het was niet aan mij om dat dicht te rijden. Toen het groter was, was het zeker niet meer aan mij om de achtervolging in te zetten...”

“...maar toch had ik achteraf spijt dat ik niet gewoon ben meegegaan met Phil. We hadden met twee een mooi nummer kunnen neerzetten. Phil was enorm sterk, dat was echt ne serieuzen nummer wat hij daar deed. Mijn finale eindigde daarna aan de voet van de Taaienberg door kettingproblemen, dat was het dieptepunt van het voorjaar.”

Tom Boonen kijkt terug op zijn afscheidsjaar: “Ik heb maar van één moment spijt”
Meer sportnieuws