Surfer ziet duistere schaduw onder zich als hij golf wil pakken: “Ik flipte volledig”

Een surfer beleefde eind november de schrik van zijn leven toen hij zijn kunsten wilde tonen in Australië. Terwijl hij op weg was naar een grote golf, zag hij plots een enorme haai onder zijn surfplank zwemmen. De man overwon uiteindelijk zijn angst en peddelde snel verder, maar “flipte” naar eigen zeggen volledig na de onverwachte ontmoeting.

pjv

Mitch Hargreaves (19) surft al jaren, maar was nog nooit eerder een haai tegen het lijf gelopen tijdens een tochtje in het water. Op 25 november was het echter wel raak, toen de man een duistere schaduw zag rondzwemmen toen hij surfte bij Cellito Beach in Australië. Hargreaves voelde zich “kwetsbaar” en was volledig van de kaart na de plotselinge ontmoeting, maar kon het hoofd koel houden en peddelde snel een stukje verder.

“Ik dacht eerst dat het zeewier was”, verklaarde de student die ook als figurant meedoet in de Australische serie Home and Away. “Maar toen ik dichterbij kwam, zag ik dat het bewoog en een haai was.” Hij probeerde nog ‘haai’ te roepen zodat zijn vader en andere surfers op de hoogte waren dat er een roofdier in het water zat, maar niemand hoorde hem roepen. “Niemand geloofde me toen ik het vertelde, tot ze die video zagen.”

Nadat hij de beelden had bekeken samen met enkele mensen die vlakbij het strand wonen, kwam de surfer tot de conclusie dat het een stierhaai was, haaien die zich meestal in warm, ondiep water ophouden. De haaien staan ook bekend voor hun agressiviteit, maar Hargreaves liet zich door de ontmoeting niet afschrikken en zat de volgende dag alweer op dezelfde plek op zijn surfplank.

Nu in het nieuws