© Catwalkpictures

Dit is de haartrend voor de feestdagen, volgens Pinterest

Goed nieuws voor wie nog niet weet wat gedaan met haar kapsel tijdens de eindejaarsperiode. Allerlei accessoires - denk aan speldjes of een diadeem - zijn razend populair op Pinterest en zijn dus helemaal ‘in’. De enige vereiste? Ga voor een beetje glitter.

vwh

De sociale netwerksite merkte een grote interesse voor haaraccessoires in aanloop naar de feestdagen. De voorbije maanden werd de term ‘holiday hair accessories’ maar liefst vierhonderd procent meer opgezocht dan in 2016.

Ook op de catwalks

Niet alleen online scoort decoratie voor in je lokken goed. De versieringen waren prominent aanwezig in de coupes van topmodellen tijdens modeshows van veel ontwerpers. Het Italiaanse Docle & Gabbana creëerde spectaculaire kronen, Chanel ging voor opvallende haarbanden. Bij Marchesa was het iets subtieler met een grote strik in de haren.

Comeback

Ook BV-kapper Jochen Vanhoudt merkt een revival van haaraccessoires op. In een eerder interview bevestigde hij dat zelfs de scrunchie, een haarelastiek met behoorlijk wat stof errond, weer terug van weggeweest is. “Ze komen in allerlei kleurtjes en stoffen. Van fluo tot met motiefjes en van fluweel tot satijn met strass”, klonk het. Jochen voegde eraan toe dat deze accessoires ideaal zijn om een hoge staart of dot te maken. “De elastiek in het accessoire is sterk genoeg om je haar omhoog te houden.”Gouddraad in je haar? Klik hier om te zien hoe het moet en nog meer ideetjes voor feestelijke kapsels.

NIET TE MISSEN