© Photo News

Kwart Brusselse jongeren vindt geen job

De jeugdwerkloosheid in Brussel is al 4,5 jaren aan het dalen. Dat blijkt uit cijfers van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris. Toch blijft de werkloosheidsgraad hoog: een kwart (25,7 procent) van de Brusselse jongeren die werk zoeken, zit zonder job.

De Brusselse jeugdwerkloosheid daalt al 54 maanden op rij, zegt Actiris. In november telde Brussel 10.181 jonge werklozen. Dat zijn er 903 minder dan een jaar geleden.

De Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst legt die daling steevast uit door de verbeterde economische toestand, de strengere regels voor de inschakelingsuitkering en de jongerengarantie, die garandeert dat elke jonge werkloze binnen de zes maanden een opleiding, een betaalde stage of een job krijgt.

Hoeveel van die jonge werklozen na het volgen van een opleiding, stage of job in het kader van de jongerengarantie ook effectief een job vinden, is volgens Actiris niet duidelijk. Er zijn wel cijfers over de gevolgde stages. “Van zij die een stage hebben gevolgd, vindt 65 procent na een jaar een job. Bij de controlegroep van wie geen stage volgde was dat maar 45 procent”

(belga)

Nu in het nieuws