Zo verloor deze vrouw 44 kilo nadat ze zichzelf niet meer op foto's herkende

Foto: Instagram

Beauty

Zo verloor deze vrouw 44 kilo nadat ze zichzelf niet meer op foto's herkende

Print
Voor de Amerikaanse Rebecca Grafton betekende alleen gaan wonen ook dat ze heel wat kilo's bijkwam. Het werd zo erg dat ze plots 110 kilo zwaar was en zichzelf niet meer op foto's herkende. Meteen ook hét moment dat ze besloot er iets aan te doen, en met succes. Ze verloor uiteindelijk een verbluffende 44 kilo en deelt op Instagram hoe ze dat doel via drie regels bereikte.

Na de universiteit was het voor Rebecca Grafton tijd om op eigen benen te gaan staan. Ze ging alleen wonen, kookte voortaan haar eigen potje en begon meer alcohol te drinken. Een levensstijl die al snel zijn tol ging eisen. "Ik begon letterlijk helemaal op te zwellen", vertelt ze in een interview met PopSugar. Uiteindelijk woog ze op haar hoogtepunt 110 kilo. "Ik begon zo dik te worden dat ik mijn eigen gezicht niet meer herkende in foto's."

In 2014 besloot ze dat het genoeg was geweest en sloeg ze een andere weg in. Vandaag weegt ze 44 kilo minder dan toen en is ze gelukkiger dan ooit. Om anderen die zich slecht voelen in hun vel aan te moedigen om hetzelfde traject af te leggen, deelt ze haar verhaal en gevecht tegen de kilo's op Instagram.

Drie regels

Zelf heeft Rebecca zich de voorbije jaren telkens aan haar eigen drie regels gehouden. Het zijn er die haar hebben geholpen en die misschien ook nuttig kunnen zijn voor anderen die willen afvallen. "Onderschat nooit wat je zelf kunt bereiken", zegt ze daarover.

  1. Ze hield haar calorieën bij
    Niet iedereen is het ermee eens, maar calorieën tellen was voor Rebecca wel een goed hulpmiddel. "Ik begon met het tellen van calorieën met behulp van een app. Die app stelde telkens doelen voorop en daar hield ik me aan. Toen mijn gewichtsverlies begon te stabiliseren, schakelde ik over op een dieet dat ook rekening hield met niet alleen de inname van calorieën, maar ook van proteïnen, koolhydraten en vet."
  2. Ze stond zichzelf toe nu en dan te eten waar ze zin in had
    Op het einde van de week mocht de riem al eens afgelegd worden. "Het is fantastisch als je heel de tijd gezond eet en je calorieën in de gaten houdt, maar als je jezelf nu en dan een traktatie en enkele dagen speelruimte geeft, is het makkelijker om je de rest van de tijd aan de strikte regels te houden."
  3. Ze ging elke dag sporten
    "Normaal train ik elke dag een uur", vertelt ze. Zo gaat ze onder meer lopen, traint ze met gewichten en volgt ze spinninglessen. Afwisseling is volgens de jonge vrouw goed om je gemotiveerd te houden. 

Rebecca was vroeger nooit echt mager geweest, dus het was aanpassen geblazen aan haar nieuwe lichaam. "Mijn lichaam zo zien veranderen, was nog het gekst van allemaal. Mijn vingers werden drie maten dunner en mijn gezicht begon er zo anders uit te zien dat zelfs mijn eigen moeder me niet meer herkende als we ons in een mensenmassa begaven."