Stadion overleeft implosie en weigert tegen de vlakte te gaan

Print

Stadion overleeft implosie en weigert tegen de vlakte te gaan Video: Reuters

Een American football-stadion in de Amerikaanse staat Michigan weigerde zondag om zich gewonnen te geven, ondanks verwoede pogingen om het bouwwerk in elkaar te laten zakken. Volgens de slopers ging minstens tien procent van de explosieven niet af, waardoor het stadion resoluut bleef staan. De burgemeester van Pontiac - waar het stadion dus voorlopig blijft staan - heeft echter een andere verklaring: “Ze dachten dat Pontiac ten onder zou gaan, maar we kwamen terug. Het Silverdome is uit hetzelfde hout gesneden.”

De geplande sloop van het oude stadion werd live uitgezonden op sociale media, maar mensen die hoopten op een verwoestende explosie, bleven op hun honger zitten toen er slechts enkele rookpluimen zichtbaar waren. Het team dat verantwoordelijk was voor de implosie vermoedt dat het stadion uiteindelijk wel in elkaar zal zakken, maar weet nog niet wanneer. Deze week gaan ze alvast met graafmachines aan de slag om de zwaartekracht een handje te helpen. “Er ging iets mis omdat er ergens een draadje was losgekomen”, aldus de verantwoordelijke voor de verwoesting. “We zoeken momenteel nog uit wat er precies misging.”

Het Silverdome in de Amerikaanse stad Piontac was jaren de thuisbasis van de Detroit Lions, een American football-team en was ook ooit het toneel voor de Super Bowl, de jaarlijkse hoogmis van de populaire Amerikaanse sport. Het stadion moet plaatsmaken voor andere projecten, maar weigerde “als een taai oud dametje” in te storten nadat de explosieven werden geactiveerd.

Begin 2012 stond Pontiac op de rand van het bankroet en dreigde de stad ten onder te gaan door het verlies van inkomsten nadat de fabriek van het gelijknamige automerk sloot. Maar de stad kwam er erbovenop, en de veerkracht van de inwoners wordt volgens burgemeester Deirde Holloway Waterman weerspiegelt in het stadion dat weigerde om zich te laten verwoesten: “Pontiac kwam terug. Het Silverdome is uit hetzelfde hout gesnelden. Ze probeerden het te verwoesten, maar dat zal niet snel gebeuren.”

MEEST RECENT