Aannemer metselt verlichtingspaal in gevel

Foto: vrt

Aannemer metselt verlichtingspaal in gevel

Print

Het is de betere Belgische kafka: in Keerbergen heeft een bouwbedrijf een lantaarnpaal in de gevel van een nieuw appartementsgebouw gemetseld, zodat die nu ingewerkt zit in de voorgevel. Volgens schepen Marc Vangrunderbeeck (CD&V) heeft de architect geen rekening gehouden met die paal, “hoewel hij wel duidelijk op de plannen staat”.

“Volgens de laatste informatie die ik heb, zal ­Eandis de paal verplaatsen. Al had de architect dat natuurlijk beter vooraf gevraagd. En anders zullen de bewoners van de ­bovenste verdieping geen nachtlampje moeten kopen”, vertelde Vangrunderbeeck lachend aan ­Radio 2. Waarom de aannemer uiteindelijk besliste om die paal te negeren, is vooralsnog niet duidelijk.

Volgens oppositieraadslid en gedeputeerde Ann Schevenels (Open Vld), die zondag al een kijkje bij het vreemde bouwsel was gaan nemen, is het ook de vraag of alles wel volgens de plannen de vergunning werd gebouwd. “Ook de vloerplaat op de tweede verdieping werd langs de verlichtingspaal gegoten en is derhalve onderbroken”, merkte ze nog op. “Ik stel me dan ook grote vragen bij de stabiliteit van het bouwwerk.”, besluit ze.

Heeft u ook al dergelijke situaties meegemaakt of gezien? Stuur ons dan een foto via deze link.

Aannemer metselt verlichtingspaal in gevel
Foto: Ann Schevenels
Nu in het nieuws