Goudhaantje van KV Mechelen vertrekt voor recordbedrag naar Ajax: “Wat een transfer!”

Foto: GMAX

Goudhaantje van KV Mechelen vertrekt voor recordbedrag naar Ajax: “Wat een transfer!”

Print

De deal is rond, de jackpot is binnen voor KV Mechelen. De Belgische club bevestigde maandagavond dat goudhaantje Hassane Bandé voor vijf jaar getekend heeft bij Ajax Amsterdam. De 19-jarige Burkinese spits verhuist wel pas volgende zomer. Hij blijft tot eind dit seizoen bij Malinwa, om de club te helpen in de strijd om het behoud.

Tientallen Europese (sub)topclubs zakten de voorbije maanden af naar Mechelen om Bandé aan het werk te zien, velen daarvan waren overtuigd van zijn kunnen. In eigen land ook Anderlecht en Club Brugge, maar al snel bleek dat de lat voor hen wat hoog lag. Het is uiteindelijk Ajax dat met de co-topschutter uit de Jupiler Pro League gaat lopen. De Nederlandse recordkampioen was bereid om heel diep te gaan voor de Burkinees. Het betaalt een bedrag dat vlotjes de 5 miljoen overschrijdt, dat via allerhande bonussen kan oplopen tot bijna het dubbele.

Kassa kassa dus voor KV Mechelen, dat ook vooral blij is dat Bandé nog zes maanden blijft – een win-winsituatie. Met een nieuwe hoofdtribune die (hopelijk vanaf april al) wordt gebouwd en met het oog op eventuele wintertransfers is dit voor de Mechelaars een gedroomde deal. Een record is het sowieso. De vorige uitgaande toptransfers – Obradovic, Kosanovic, Hanni – leverden telkens rond de 2 miljoen euro op.

“Wat een transfer!”

Op Twitter en de clubwebsite lieten de Mechelaars alvast weinig aan de verbeelding over. “Wat een transfer hebben wij net afgerond!”, klinkt het op Twitter. “Als club hebben we een geweldige deal”, vertelt voorzitter Johan Timmermans op de clubwebsite. Timmermans belooft dat het geld zowel naar versterkingen als naar infrastructuur zal gaan. Bovendien bedong KV Mechelen een percentage op de latere doorverkoop van de Burkinees.

Bandé reageerde op de website van Ajax op zijn transfer. “Uiteraard ben ik heel tevreden met de overstap die ik ga maken, want sportief gezien is het een stap vooruit”, zei hij. Toch beloofde hij nog zeker een half jaar met het hoofd in Mechelen te blijven. “Ik ben ze dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en ik wil dit seizoen succesvol afronden. Nu ik in Amsterdam getekend heb, is duidelijk wat ik ga doen en kan ik me volledig focussen op KV Mechelen. Na de zomer richt ik mij op Ajax om mij daar verder te ontwikkelen en ook met Ajax succesvol te zijn.”

Wesley Sonck: “Nog geen wow-gevoel”

Een speler die van België naar Ajax trekt, dan is de link met Wesley Sonck natuurlijk snel gelegd. Het Nederlandse Voetbal International belde de oud-Ajacied op met de vraag wie die Bandé nu eigenlijk is. “Hij heeft talent, maar het is de vraag hoe hij zich verder ontwikkelt. Hij heeft ook potentieel, maar om het bij Ajax te kunnen maken moet dat toch meer zijn.”

“Ik vind het niet normaal dat hij bijna tien miljoen euro moet kosten. Als ze al twee doelpunten maken, zijn spelers tegenwoordig tien miljoen waard. Dat is echt niet meer normaal, het loopt de spuigaten uit. Of ik een wow-gevoel heb bij Bandé? Dat heb ik bij geen enkele speler in België. Als ik dat vind van een speler, voetbalt die niet meer in België. Maar ik denk wel dat het in Nederland makkelijker voetballen is dan hier.”

Meer voetbalnieuws