Jaar na fatale vliegramp mag Chapecoense dromen van Copa Libertadores

Foto: AFP

Jaar na fatale vliegramp mag Chapecoense dromen van Copa Libertadores

Print

Een jaar nadat bij een vliegramp bijna de hele selectie het leven liet, heeft het Braziliaanse Chapecoense zich geplaatst voor de voorronde van de Copa Libertadores. Dat is de belangrijkste clubcompetitie in Zuid-Amerika.

Dankzij een 2-1 overwinning tegen Coritiba op de slotspeeldag van de Braziliaanse competitie, verzekerde Chapecoense zich van de achtste plaats in het klassement en ticket voor de kwalificaties van de Copa Libertadores.

De partij leek op een 1-1 gelijkspel af te stevenen, wat voor Chapecoense niet had volstaan, maar in de vijfde minuut van de toegevoegde tijd bracht Tulio De Melo de verlossing. De voormalige spits van Rijsel tekende voor de bevrijdende goal.

Op 29 november 2016 stortte het vliegtuig met de selectie van Chapecoense aan boord neer terwijl het op weg was naar het Colombiaanse Medellin, voor de finale van de Copa Sudamericana. Bij de ramp stierven 71 mensen, onder wie negentien spelers en de coach van Chapecoense. Slechts zes personen, bij wie drie voetballers, konden het navertellen. Een van hen, verdediger Alan Ruschel, zat tegen Coritiba op de bank.

MEER SPORTNIEUWS