Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“De tegenstander vond gewoon geen oplossing”

Foto: koen fasseur

“De tegenstander vond gewoon geen oplossing”

Tactisch plan van coach Peter Schrauwen loodst Sint-Job voorbij onmondig Kontich

Kontich / Sint-Job-in-'t-Goor -

Sint-Job sloeg zondagmiddag een dubbelslag. De ploeg van trainer Peter Schrauwen pakte niet alleen drie punten, het wipte ook over tegenstander Kontich in het klassement. “Het is onze verdienste dat we Kontich beletten te voetballen en makkelijk de voorsprong op het bord hielden”, sprak Schrauwen. Bij de bezoekers kwam het verlies hard aan. “We prediken attractief voetbal, maar moeten meer realisme in ons spel brengen”, concludeerde T2 Mo Sabhaoui.

“Kontich heeft veel kwaliteiten, maar ons tactisch plan werkte perfect”, glunderde Sint-Job-trainer Peter Schrauwen na de zege.

“We zetten de tegenstander goed vast en beletten hen om te voetballen. Het is onze verdienste dat de bezoekers nooit in hun spel kwamen. Ze vonden echt geen oplossing tegen onze goede organisatie en we hielden redelijk gemakkelijk de voorsprong op het bord. De juiste ingesteldheid en mentale sterkte van de groep, die weer knokte in blok, trok ons over de streep. Al was het nog lang nagelbijten op de bank (lacht)”, stelde Schrauwen.

Bij Kontich zocht een objectieve Mo Sabhaoui geen excuses voor de nederlaag.

“De ontgoocheling is groot, want dit zure verlies zagen we niet aankomen. We kwamen na een vermijdbare vrije trap op achterstand en moesten dan tegen een dubbele afweergordel opboksen. Toen De Bakker uit het veld werd getrapt, waren we aanvallend onthoofd en moesten beide keepers zelden een bal pakken.”

Sabhaoui zat er niet mee in om in eigen boezem te kijken over wat er misloopt bij Kontich. “We prediken steeds attractief voetbal en willen veel de bal hebben, maar moeten meer realisme in ons spel brengen. We zitten een beetje in een dipje en ons systeem heeft geen geheimen meer voor de tegenstander. Sint-Job pakte het met een compacte organisatie slim aan en zadelde ons met een serieuze kater op”, aldus Sabhaoui.

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees