“Als jeugdteam doelpunten geïncasseerd”

Foto: koen fasseur

Yarrith Kwik ziet City Pirates nog de boot in gaan

“Als jeugdteam doelpunten geïncasseerd”

Print
Merksem -

Na een kwartier zat aanvoerder Yarrith Kwik met City Pirates al op rozen. Zo leek het toch. Zijn team was na een kwartier tot 0-2 uitgelopen en toen leek het erop dat de Merksemse ploeg tegen een heel jong Sint-Lenaarts op een vlotte winst zou afstevenen. Het draaide anders uit….

Het zag er na een kwartier schitterend uit voor City Pirates. Twee minuten later mikte ex-City Piratesspeler Olivier Vertommen de aansluitingstreffer binnen. Daarna zag je Sint-Lenaarts groeien en de bezoekers stilaan terugvallen. In plaats van naar een karton treffers te mikken, ging het van dan af bergaf. “In het verleden kwamen we ook al eens een paar keer op achterstand, maar dan konden we dat daarna rechtzetten”, vertelt Kwik. “Nu konden we onze voorsprong zelf niet vasthouden, al lieten we de thuisploeg geen kansen creëren. Hun treffers kwamen telkens voort uit een stilstaande fase.”

Kwik en co hadden na een kwartier nochtans alles onder controle. “Onbegrijpelijk wat daarna gebeurde. De aansluitingstreffer had niet mogen vallen. Zij scoren drie keer op stilstaande fase. Echt niet te begrijpen”, zucht Kwik. Het verlies komt wat ongemakkelijk aan na een periode van puntenwinst. “We zaten in de goede flow en wilden onze sterke reeks absoluut doortrekken”, aldus Kwik. “Als we drie punten hadden gepakt, konden we naar de top vijf mikken, maar dat lieten we na. Jammer, want nu blijft alles dicht bij elkaar. In de tweede helft claimden we wel veel balbezit en hielden we Sint-Lenaarts van ons doel weg. Wij creëerden ook niet veel kansen, maar kregen uiteindelijk het deksel op onze neus. Ontzettend jammer.”

Het verlies tegen de hekkensluiter kwam zwaar aan. “Het is ontzettend teleurstellend. Als je na een kwartier 0-2 leidt, mag je die voorsprong tegen een staartploeg nooit meer afgeven. Wij incasseerden drie treffers als een jeugdploeg.”

Meer sportnieuws