© Isopix

Daarom voedt Pink haar kinderen genderneutraal op

Pink (38) is de trotse mama van twee kinderen en ze heeft in een interview verteld dat ze die bewust genderneutraal opvoedt. Dat doet ze omdat ze hoopt dat ze zo in de toekomst de kans zullen krijgen om te doen wat ze willen, zonder dat hun geslacht daarin een rol speelt. Dochtertje Willow heeft in elk geval al een verrassende keuze gemaakt.

flb

Pink houdt er zelf niet van om in hokjes gestopt te worden en dus wil ze ook niet dat dat met haar kinderen gebeurt. Daarom voedt ze haar dochter Willow (6) en zoon Jameson (11 maanden) genderneutraal op. "In ons gezin proberen we zo weinig mogelijk labeltjes te plakken op alles", vertelt ze in een interview met The People. Dat betekent ook dat haar dochtertje nu al bijzondere plannen maakt voor haar toekomst.

"Vorige week nog vertelde Willow dat ze met een Afrikaanse vrouw zal trouwen. En ik zei luidop: 'Geweldig, kun je mij leren hoe je Afrikaans kookt?'. Ze zei ook dat ze eerst bij ons zullen inwonen terwijl ze hun eigen huis bouwen." In plaats van er geschrokken op te reageren, koos Pink voor een grapje. "Wie zal dat allemaal betalen?', vroeg ik haar."

Niet de enige

Pink is trouwens niet de enige die bewust een statement maakt over het genderneutraal opvoeden van de kinderen. Eerder getuigde ook de Britse artieste Paloma Faith dat ze haar pasgeboren kindje niet als jongen of als meisje zou grootbrengen. En dichter bij huis vertelde Siska Schoeters in een interview dat haar zoontje evengoed met Lego Friends mag spelen, ook al wordt dat beschouwd als 'speelgoed voor meisjes'.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER