Trucker valt in slaap op autosnelweg, maar maakt als bij wonder geen dodelijke slachtoffers

Print

Trucker valt in slaap op autosnelweg, maar maakt als bij wonder geen dodelijke slachtoffers Video: Facebook

Een Poolse vrachtwagenchauffeur werd afgelopen week veroordeeld tot een celstraf van zestien maanden nadat hij in maart enkele mensen verwondde in Groot-Brittannië. De man reed op een autosnelweg toen hij indommelde achter het stuur en twee stilstaande auto’s ramde. De twee automobilisten raakten zwaargewond en een van hen moest enkele weken in het ziekenhuis blijven. “Mocht hij sneller hebben gereden, zouden er doden zijn gevallen.”

De 47-jarige Mariusz Wlazlo uit Liverpool reed met een volgeladen vrachtwagen op de drukke M6 - de langste autosnelweg in Groot-Brittannië - toen hij plots in slaap viel achter het stuur. De man reed op het moment 70 kilometer per uur maar volgens getuigen en bovenstaande beelden die met dashcams werden gemaakt, versnelde hij nog toen hij zijn twee voorliggers ramde. Eén van de personenwagens draaide 360 graden door de impact van de crash en een derde automobilist kon een botsing net vermijden door in allerijl naar de berm te rijden.

“Ik denk dat ik even in slaap viel”, verklaarde Wlazlo aan de politie toen hij op 15 maart werd aangehouden door de Britse politie. “Ik kan het niet verklaren, het was als een droom.” De man ontkende eerst nog dat hij het ongeval had veroorzaakt door gevaarlijk rijgedrag, maar pleitte uiteindelijk toch schuldig. De rechter veroordeelde hem tot een celstraf van zestien maanden en trok het rijbewijs van de trucker in voor drie jaar en acht maanden.

Dramatische afloop

“De botsing heeft een verwoestende impact gehad op een van de slachtoffers”, aldus een politieagent. “Hoewel ze volledig hersteld is, durft ze niet meer op de autosnelweg rijden.” De vrouw van middelbare hield enkele gebroken ribben en breuken aan de rugwervels over aan de dramatische crash en moest enkele weken in het ziekenhuis verblijven.

“Het toont nogmaals dat bestuurders altijd moeten gefocust blijven als ze aan het rijden zijn en zich altijd aan de snelheidsbeperkingen moeten houden die op de elektronische verkeersborden worden getoond.” De agent is ervan overtuigd dat het ongeval heel wat dramatischer had kunnen aflopen mocht de vrachtwagen nog sneller hebben gereden.

MEEST RECENT