Ondanks sterke dreigementen Noord-Korea: VS en Zuid-Korea gestart met legeroefening

Foto: REUTERS

Ondanks sterke dreigementen Noord-Korea: VS en Zuid-Korea gestart met legeroefening

Print

Zuid-Korea en de Verenigde Staten zijn maandag gestart met een vijfdaagse militaire oefening met oorlogsvliegtuigen. Zondag had het Noord-Koreaanse regime nog gezegd dat de geplande militaire oefeningen tussen Zuid-Korea en de Verenigde Staten “hun zelfvernietiging nog zullen bespoedigen”.

De oefeningen - de grootste ooit tussen beide landen - waren al voor de nieuwe rakettest van vorige week door het regime van Pyongyang gepland. Ruim 230 oorlogsvliegtuigen, waaronder Amerikaanse F-35’s en twee B-1B Lancers, en 12.000 manschappen worden ingezet. Volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie wordt onder meer geoefend op precisieaanvallen op Noord-Koreaanse nucleaire sites.

Vorige week nog voerde Noord-Korea een nieuwe rakettest uit. Pyongyang maakte zich sterk dat het in staat was om het Amerikaanse vasteland te treffen. De bewering van Noord-Korea doet de onrust over het nucleaire arsenaal van de communistische staat nog toenemen en zette de Amerikaanse staat Hawaï er prompt toe aan voor het eerst sinds de Koude Oorlog zijn nucleaire alarmsignaal te testen.

(belga)

Nu in het nieuws