Wim (28) sterft in brand, omdat niemand wist dat hij op zolder lag te slapen

De brandweer vond het lichaam van Wim pas achteraf. “Ik neem zijn vrienden niets kwalijk”, zegt papa Dirk. Foto: Michel Vanneuville , RR

Wim (28) sterft in brand, omdat niemand wist dat hij op zolder lag te slapen

Print

Bij een hevige brand in het West-Vlaamse Zedelgem is zaterdag Wim Bogaert (28) om het leven gekomen. De twintiger was in slaap gevallen op de zolderkamer van vrienden, maar de bewoners zelf wisten niet dat Wim ’s nachts het huis was binnengekomen. Alle hulp kwam daardoor te laat.

Wim (28) sterft in brand, omdat niemand wist dat hij op zolder lag te slapen
Slachtoffer Wim Bogaert Foto: rr

Een vriendengroepje uit het West-Vlaamse Zedelgem verzamelt al jaren op de zolderkamer bij een van de vrienden thuis. In het weekend spelen ze er voornamelijk videospelletjes. Ook vrijdagnacht was dat het geval. Maar Wim Bogaert (28), een van de vaste vrienden, was uitzonderlijk met andere kameraden op café. Op de terugweg van het café zakte de twintiger af naar de vaste zolderkamer. “Toen hij merkte dat zijn kameraden al sliepen, heeft hij besloten om daar te blijven slapen”, vertelt zijn vader Dirk.

Later ontstond er een brand op de zolderverdieping. Wellicht werd dat veroorzaakt door een elektrisch vuurtje. De bewoners, een mama en haar twee meerderjarige zonen, raakten op tijd buiten en bleven ongedeerd. Maar zij wisten niet dat Wim op de bovenverdieping aanwezig was. Pas nadien vond de brandweer het lichaam van de twintiger. “Ik neem zijn vrienden niets kwalijk”, zegt papa Dirk. “Het is gewoon een onwaarschijnlijk verschrikkelijk toeval. Ze wisten niet dat Wim daar was gaan slapen.”

De woning waar de brand ontstond, werd onbewoonbaar verklaard. Het gezin wordt opgevangen in een noodwoning.

Nu in het nieuws