Meir wordt extra beveiligd tegen terreur

Foto: Wim Hendrix

Meir wordt extra beveiligd tegen terreur

Print
Antwerpen -

De Meir zal extra worden beveiligd. Het Antwerpse stadsbestuur nam die beslissing naar aanleiding van eerdere aanslagen op drukke winkelassen in het buitenland. Vanaf de zomer van 2018 zal de Meir uitgerust worden met permanente, verzwaarde verdwijnpalen en gedeeltelijk enkelrichting worden.

Op advies van de Lokale Politie werden in juli 2016 onder andere de bestaande verdwijnpalen op de Meir terug geactiveerd en werden breugelbakken geplaatst ter hoogte van de Meirbrug. Deze worden momenteel nog steeds dagelijks geplaatst en verwijderd buiten de leveringstijden.

Het stadsbestuur gaat die breugelbakken vervangen door verzwaarde anti-terreur verdwijnpalen. Omwille van technische beperkingen in de ondergrond en de grote manoeuvreerruimte van vrachtwagens zal hier enkel uitrijdend verkeer door kunnen rijden.

Daarom zal de Meir vanaf volgende zomer een enkelrichtingstraat worden richting Meirbrug. Het stuk tussen de Lange Klarenstraat en de Jezusstraat blijft wel dubbelrichting om een vlotte doorgang voor hulpdiensten te verzekeren.

De verkeerssituatie zal als volgt geregeld worden:

• De Meir wordt dubbelrichting tussen de Lange Klarenstraat en de Jezusstraat

• De Meir wordt enkelrichting tussen de Leien en de Jezusstraat, naar de Jezusstraat

• De Meir wordt enkelrichting tussen de Lange Klarenstraat en de Meirbrug, naar de Meirbrug.

Meir wordt extra beveiligd tegen terreur
de toekomstige rijrichting op de Meir.

Door deze maatregel neemt de stad ook een verdere stap in het creëren van verplichte aanrijroutes in de binnenstad om het vrachtverkeer veiliger en beter te regelen.

De stad zoekt momenteel een aannemer die de nieuwe verdwijnpalen tegen de zomer van 2018 kan plaatsen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio