Kerst begint pas als Sinterklaas weg is

Van links: Viki, Frieda en Selina. Viki en Selina houden ook in Lier halt tijdens hun toer langs alle kringwinkels. Foto: patrick van dyck

Kerst begint pas als Sinterklaas weg is

Lier -

Viki Zaman (43) en buurvrouw Selina Cadart (36) uit Lier trekken van kringwinkel naar kringwinkel om kerstspullen te kopen. “Ik probeer Viki vandaag wat in te tomen”, glimlacht Selina.

“Kerstmis doet me denken aan mijn kindertijd”, bekent Viki. “Met de ganse familie rond de kerstboom. Heerlijk toch.” Die sfeer wil ze ook doorgeven aan haar vier kinderen. “Ieder jaar koop ik kerstballen die symbool staan voor mijn kinderen”, zegt ze. “Van elfjes tot een beertje. Daar houden ze van.” Viki is dol op rommelmarkten en kringwinkels. “Ik zie vaak potentieel in spullen die andere mensen weggooien. Ik kan ervan genieten om die dingen een nieuw leven te geven. Voor mij kan de kerstperiode niet snel genoeg beginnen. Maar eerst moet Sinterklaas geweest zijn. Het weekend daarna zet ik, samen met mijn kinderen, de kerstboom.”

Tijdens haar toer langs de verschillende kringwinkels geeft ze makkelijk 100 euro uit. “Kerstspullen die ik zelf niet meer gebruik, breng ik ook terug. Zo blijven de winkels draaien.”

Selina gaat Kerstmis vieren tussen de vluchtelingen in Broechem. “Een speciale sfeer. Uniek, warm en deugddoend”, vertelt ze.

Voor haar hoeven al die lichtjes en ballen niet. “Al geniet ik van het enthousiasme van mijn buurvrouw.” Frieda (65) werkt als vrijwilliger in de kringwinkel van Lier. “Ieder jaar opnieuw is de kerstmarkt een topper. Alles wat we een heel jaar hebben opgespaard, vliegt dan buiten.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio