© © VRT - Joost Joossen

Thomas Vanderveken in lappenmand op enkele dagen van pianoconcerto

Een jaar lang heeft hij geoefend op het pianoconcerto van Edvard Grieg. Maar in de laatste rechte lijn is tv-gezicht Thomas Vanderveken (36) ziek geworden. Hij werd besmet door zijn zoontje.

dhs

Zijn elf maanden oude zoontje Otto raakte besmet met RSV, een verkoudheidsvirus, en werd opgenomen in het ziekenhuis. Hij was zodanig versuft dat hij geen borstvoeding meer wilde, aldus mama Véronique Leysen (31), de partner van Vanderveken. Daarbovenop kreeg kleine Otto last van diarree en braakneigingen.

Dat Vanderveken nu zelf ook geveld is, komt ongelegen. Donderdag moet hij zijn concerto spelen, samen met Brussels Philharmonic. Een hele opgave, want het 35 minuten durende stuk van de Noorse componist Grieg staat bekend als “aartsmoeilijk” en volgens sommigen “onmogelijk”.

In principe zou Vanderveken nog hard moeten repeteren. “Thomas verzorgt zich momenteel en rust uit”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. Hij gaat ervan uit dat de presentator tijdig is hersteld en dat het concert gewoon kan plaatsvinden.

De voorbereidingen op het concerto zijn te bekijken in het programma Thomas Speelt het Hard, elke woensdagavond op Canvas. Het evenement in De Bijloke in Gent, de muzikale droom van Vanderveken, is uitverkocht.

Nu in het nieuws