Rode Kruis floreert

Sinterklaas, die toevallig in het land is, reikte de diploma’s uit. Foto: Paul Van Roy

Vijftien van de zestien cursisten halen EHBO-diploma

Rode Kruis floreert

Print
Niel -

Voor de EHBO-cursus van het Rode Kruis schreven zestien kandidaten in. Vijftien slaagden voor hun examen en zes cursisten sluiten zich aan als vrijwilliger.

Liliane Guldentops, de voorzitster van de afdeling Niel-Schelle, was in haar nopjes tijdens de uitreiking van de diploma’s in het Rode Kruislokaal in de Antwerpsestraat in Niel afgelopen weekend. “Zowel de vijftien cursisten die slaagden voor hun examen als de zes cursisten die zich hebben aangesloten bij onze afdeling, zijn een succes te noemen. Het zijn allemaal jonge mensen, zodat we kunnen stellen dat de verjonging definitief is ingezet.”

Eén van de cursisten is Alexander Louwet (17). Hij is de zoon van de voorzitster. “Ik vergezelde mama geregeld als ze ergens moest zijn met het Rode Kruis. Je zou kunnen zeggen dat ik hulpverlening met de paplepel kreeg toegediend. Ik voeg er wel aan toe dat ik al van mijn prille jeugd mensen wil helpen.”

Manon Leunen (16) heeft eenzelfde verhaal. “Mama en papa zijn bij het Rode Kruis en de appel valt niet ver van de boom. Om op het terrein actief te worden, moet ik wel nog wachten. Ik moet eerst een cursus volgen. Ik mag wel een gediplomeerde hulpverlener assisteren, en daar kijk ik naar uit.” Ook geslaagd: Pieter-Jan (17) en mama An Mampaey (47). “Mijn zoon wilde de cursus EHBO volgen, maar niet zonder vrienden. Ik heb dan besloten hem te vergezellen”, zegt An.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio