© JAn Auman

Baasjes vieren vijfde weide met hotdogs

Hondenloopzone mét stewards om te helpen

Zo’n veertig viervoeters en ruim dubbel zoveel baasjes openden een nieuwe hondenloopzone in de Atheneumbuurt. Het is al de vijfde plek in Schoten waar honden zich zonder leiband kunnen uitleven.

Schepen van Dierenbescherming Paul Valkeniers (Open Vld) is de geestelijke vader van deze hondenloopzones. “We weten dat een dergelijke zone gemeenschapsversterkend is. Mensen ontmoeten elkaar terwijl de honden met elkaar spelen. Uit onze ervaring weten we ook dat de hondenloopzones eigenlijk heel netjes blijven en geen veredelde hondentoiletten worden na verloop van tijd.”

De mooi afgewerkte hondenloopzone bevindt zich naast de sporthal van het Atheneum van Schoten. De directie van de school werkte mee aan dit initiatief. De lokale wijkvereniging was vragende partij en belooft mee voor een goed beheer te zorgen. Voorzitter Erik Maes dankte de straatvegers en onderhoudsploeg van de school voor hun jarenlange strijd tegen hondenpoep. Ook de nieuwe hondenstewards Marina Van Herck en Leo Behiels kregen applaus. “Zij houden hier een oogje in het zeil en kunnen gebruikers bijstaan als ze met vragen zitten of een hondenpoepzakje zijn vergeten”, legt Erik Maes uit. “Zo is er wat toezicht en hopen we ook dat buurtbewoners hun honden uitlaten in de loopzone en niet op de grasvelden van het Atheneum. Want die zijn voor de omwonenden en vooral de studenten van het Atheneum.”

Na het officiële gedeelte zakte het gezelschap af naar het naastgelegen buurtplein. Daar wachtten hotdogs, soep en drank. De wijkvereniging overhandigde ook nog zakken dierenvoeding en een cheque van 200 euro aan het Schotense dierenasiel.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio