Werkzaamheden aan N17 herbeginnen vandaag

Print
Sint-Amands -

Van vandaag tot eind februari worden de nutsleidingen langs de Provincialeweg (N17) verplaatst. Op 13 november begonnen de voorbereidende werkzaamheden met het rooien van de bomen langs de weg. Die werkzaamheden waren sneller dan verwacht afgerond en vorige week kon het autoverkeer gewoon over de N17. Tijdens de werkzaamheden die nu beginnen, kan het plaatselijk verkeer over één rijstrook met tijdelijke verkeerslichten.

Doorgaand en zwaar verkeer tussen Dendermonde en de A12 in Willebroek blijft overdag wel omrijden via de N16, de E17 en de N41. ’s Avonds en ’s nachts kan alle verkeer over de N17. Om de veiligheid van de fietsers te garanderen blijft de omleiding voor fietsers via de Heibosstraat, de Damstraat, de Vekenstraat, Driehuizen en Breutheide van kracht.

De volledige heraanleg van de Provincialeweg, waarbij de veiligheid en het comfort voor fietsers en automobilisten moet worden vergroot, was oorspronkelijk gepland voor het voorjaar van 2018. Omdat er in maart volgend jaar opnieuw gewerkt wordt op de N41, werd beslist om de werkzaamheden aan de N17 uit te stellen. Om toch zo weinig mogelijk tijd te verliezen werden nu al bomen gerooid en nutsleidingen verplaatst. De werkzaamheden voor de eigenlijke heraanleg van de N17 op het grondgebied van Sint-Amands beginnen in het voorjaar van 2019.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio