BERCHEM SPORT - FC SERAING 0-2

Berchem laat zich thuis inpakken door Seraing

Print
Berchem laat zich thuis inpakken door Seraing

Archiefbeeld Zorbo Foto: Tom Palmaers

Opnieuw geen overwinning voor stamnummer 28, dat maar niet weg geraakt uit de negatieve spiraal die nu al enkele weken aanhoudt. Berchem kwam tegen Seraing al na amper vier minuten op achterstand en vergat daarna een karrenvracht aan kansen om te zetten in een doelpunt.

Trainer Nicky Hayen liet Van den Heuvel en Van Dooren opdraven in plaats van de geschorsten Mauro en Verstraeten. Hairemans startte licht geblesseerd op de bank, Djoum verhuisde naar het middenveld om Absisan bij te staan. Na amper vier minuten opende Seraing al te gemakkelijk de score. Een voorzet van Kilota richting de tweede paal werd door Gueye eenvoudig binnengekopt.

Berchem was zo meteen op achtervolgen aangewezen, en dat speelde de bezoekers in de kaart natuurlijk. De verdediging had z’n handen vol met de twee torens van Seraing, doelpuntenmaker Gueye en vooral Faye. Toch stak geel-zwart sporadisch de neus aan het venster. Via Carrez die na een hoekschop voorlangs schoot en vooral Zorbo die op aangeven van Absisan zijn schot niet kon kadreren. Tussendoor trapte Gueye voor Seraing op de paal.

Na de pauze vatte de thuisploeg moed door vroege pogingen van Zorbo en Van den Heuvel. Doelman Mignon weerde twee keer met de voet. Faye reageerde met een kopbal in het zijnet. Even later volgde misschien wel de grootste kans voor Berchem. Na een snelle inworp van Nwokoro bracht Absisan voor tot bij Maluka. Die miste onbegrijpelijk vanop twee meter voor doel.

Ook invaller Saillart kwam nog drie keer kort bij de gelijkmaker. Eerst tikte de jonge aanvaller recht op de bezoekende doelman - de rebound van Carrez werd eveneens geweerd. Vervolgens verloor hij zijn evenwicht bij het omspelen van Mignon. En ook kort voor blessuretijd liet Saillart na om alleen voor doel te besluiten.

Aan de overzijde liet Seraing, dat al even terug was geplooid op de eigen helft, het niet na om Berchem nog wat dieper te duwen. Appels hield zijn ploeg eerst nog recht, maar in de herneming zorgde Cascia toch voor de 0-2. De Rooiploeg zakt zo verder weg in het klassement en voelt al de hete adem van Patro en Châtelet. Volgende week trekken Verstraeten en co naar Knokke.

SCHEIDSRECHTER: Arthur Denil

DOELPUNTEN: 5’ 0-1 Gueye, 91’ 0-2 Cascio

BERCHEM SPORT: Appels, Van Dooren (68’ Nwokoro), Van de Velde, De Wilde, Van den Heuvel (60’ Saillart), Kamneng Djoum, Absisan, Van Minnebruggen, Carrez, Zorbo (60’ Hairemans) en Maluka Bimbo.

FC SERAING: Mignon, Wagane Faye, Pierrot, Bonemme, Kilota, Sambu Mansoni, Lahssaini, Cascio, Deville (91’ Impagnatiello), Ibou Faye (89’ Schenk) en Gueye (78’ Choukri).

GELE KAARTEN: Absisan, Zorbo, Kilota, Lahssaini

MEER VOETBALNIEUWS