OH Leuven moet Lierse laten gaan in tweede periode na gelijkspel tegen Tubeke

Foto: BELGA

OH Leuven moet Lierse laten gaan in tweede periode na gelijkspel tegen Tubeke

Print

Oud-Heverlee Leuven en Tubeke hebben zondag op de vierde speeldag van de tweede periode van de Proximus League de punten gedeeld. De wedstrijd in de studentenstad eindigde op 1-1.

OHL klom op voorsprong, toen bezoeker Ba (34.) zijn eigen doelman verschalkte. Op het uur kwam Tubeke op gelijke hoogte. Stevance (59.) trapte een strafschop tegen de touwen. Diezelfde Stevance had in het slot de 1-2 aan de voet, maar thuisdoelman Gillekens redde knap.

Eerder op de speeldag klopte eersteperiodekampioen Beerschot Wilrijk Roeselare met 1-0, haalde Lierse het met 2-0 van Westerlo en deelden Cercle Brugge en Union de punten (2-2).

Lierse voert de tweede periode aan met het perfecte rapport van twaalf punten uit vier wedstrijden. OHL en Union (elk 6 punten) volgen, voor Cercle (5), Roeselare en Beerschot Wilrijk (elk 4). Tubeke (3) houdt alleen Westerlo (1) achter zich. In de reguliere stand staat OHL (32 punten) tweede op een punt van leider Beerschot Wilrijk. Tubeke (13) deelt hierin met Westerlo de laatste plek.

MEER VOETBALNIEUWS