Hongerige krokodil voor de deur? Daar gaat dit koppel wel erg makkelijk mee om

Print

Hongerige krokodil voor de deur? Daar gaat dit koppel wel erg makkelijk mee om Video: Facebook

Bezoek krijgen van gevaarlijke zeedieren: sommige inwoners op het eiland Borneo in Zuidoost-Azië zijn het blijkbaar gewend. Toen een hongerige krokodil kwam smeken bij de woning van een doorsnee gezin, was er op geen enkel moment sprake van paniek. Integendeel, ze gaven het roofdier zelfs waarvoor het was gekomen en spoten ook water op de krokodil.

De beelden die lokale inwoner Zblind Virgo vrijdag maakte via een Facebook Live, heeft menig kijker over de hele wereld al kunnen verbazen. Minstens drie minuten bleef de krokodil rondzwemmen in de buurt van het huis terwijl een vrouw - door buurtbewoners enkel gekend als “moeder Ambo” - op haar dooie gemak wat vers gevangen schelpdieren schoonmaakte. Na verloop van tijd besloot ze een klein deel van de vangst in de richting van het zeedier te gooien. Ook haar echtgenoot deed wat later hetzelfde.

Verrassende beelden voor velen, maar niet voor de 27-jarige Agus Trianto, de buurman van het koppel. Volgens de man is het zelfs gebruikelijk dat de “vriendelijke” krokodil het huis bezoekt om wat voedsel te krijgen. “Normaal gezien zijn het de vissers op zee die eten geven aan de krokodillen”, stelde hij. “Ze houden er zelfs van om dat te doen.” Naar verluidt was de krokodil in de video ongeveer 3,5 tot 4,5 meter lang.

Het opmerkelijke schouwspel gebeurde in de kuststad Bontang. De regio staat bekend om het grote aantal zoutwaterkrokodillen die er leven. Of er allemaal zo kalm blijven als dit exemplaar, lijkt weliswaar vrij onwaarschijnlijk. Het filmpje op Facebook is intussen al meer dan anderhalf miljoen keer bekeken.

MEEST RECENT