Nederlandse Lucinda Brand zegeviert op Zilvermeercross in Mol

Foto: BELGA

Nederlandse Lucinda Brand zegeviert op Zilvermeercross in Mol

Print

De Nederlandse Lucinda Brand heeft zondag de Zilvermeercross in Mol gewonnen. De 28-jarige veldrijdster haalde het voor Kim Van De Steene en Loes Sels.

Het was de Amerikaanse Katherine Compton die met de Nederlandse Geerte Hoeke van bij de start het voortouw nam. Van De Steene volgde wat verderop met de rest van het deelnemersveld in haar spoor. In het zand zette Compton door. Sels, Van De Steene, Brand en Ellen Van Loy moesten meteen een kloof laten vallen. Tot half cross Compton het licht zag uitgaan en voorbijgesneld werd door Brand. De Amerikaanse, die zich wellicht vergaloppeerd had, zag ook nog Van De Steene en Sels voorbij flitsen.

Brand kwam niet meer in de problemen en is zo de opvolgster van Sanne Cant, die niet aan de start verscheen. Van De Steene reed op 21 seconden solo als tweede over de streep.

Nederlandse Lucinda Brand zegeviert op Zilvermeercross in Mol
Foto: BELGA

“Vorig jaar was ik hier al tweede en ik had me voorgenomen mijn eigen wedstrijd te rijden”, stelde Brand. “Ik koerste een maand niet en dat voelde ik wel na de start. Het eerste wedstrijdgedeelte verliep niet zo goed voor mij. Ik bleef rustig en schoof stelselmatig op. Ik doseerde heel goed en kon zo over half cross mijn eigen weg gaan. Winnen is altijd leuk, ook al waren er enkele rensters niet.”

Eerder op de dag was Gerben Kuypers de sterkste bij de juniores. Hij haalde het afgescheiden voor Niels Vandeputte en Jarno Bellens.

MEEST RECENT