Loïck Luypaert leidt Red Lions naar ruime zege tegen Spanje in World League hockey

Print

De Belgische hockeymannen blijven uitstekend presteren in de finale van de FIH World League. Zondag versloegen de Red Lions (FIH 3) in het Indiase Bhubaneswar in hun tweede poulematch Spanje (FIH 9) met 5-0. Loïck Luypaert was met drie treffers dé man van de match.

Florent van Aubel opende na amper drie minuten de score in het Kalinga Stadium. Na de pauze, in minuut 38, verdubbelde Luypaert de voorsprong na een penalty corner. In de laatste drie minuten volgden nog drie Belgische treffers, langs Luypaert (57., pc & 59.) en Cédric Charlier (58.).

Vrijdag waren de mannen van bondscoach Shane McLeod aan het toernooi gestart met een 3-2 zege tegen ‘s werelds nummer 1 Argentinië. Ze namen zo ook meteen revanche voor de verloren olympische finale in Rio.

Tom Boon blijft kritisch

“Het klopt dat het altijd aangenamer is op deze manier te beginnen, maar iedereen kent het speciale format van dit toernooi”, zo verwees Tom Boon naar het feit dat alle ploegen doorstoten naar de kwartfinales. “Onze betrachting in deze eerste poulematchen is het brengen van mooi hockey. Daar zijn we tegen Spanje niet echt in geslaagd. We wilden beter doen. Niet qua score, die misschien geen echt correcte weerspiegeling is van het wedstrijdbeeld, maar we zijn er het allemaal wel over eens dat we niet op ons echte niveau hebben gespeeld.”

“We hebben te veel kleine technische fouten gemaakt. Niettemin zetten we een degelijk resultaat neer tegen een land als Spanje. Ook positief is dat we in twee wedstrijden slechts twee penalty corners hebben toegestaan.”

Loïck Luypaert was met drie treffers de man van de match. Twee daarvan scoorde hij na de pauze via een penalty corner. “Loïck, Nicolas (De Kerpel, nvdr) en ikzelf stellen vooraf meestal een plan op voor de penalty corners, afhankelijk van de doelman van de tegenstander. We wisten dat rechts over de grond Quico Cortes’ zwakke punt is. Loïck heeft daar perfect gebruik van gemaakt”, besloot Boon.

Oranje later vandaag

Dinsdag wacht een laatste duel in groep A tegen Nederland (FIH 4). Alle ploegen stoten door naar de kwartfinales. Spanje won zondag met 3-2 van Nederland. Oranje speelt later vandaag/zondag (vanaf 15u) tegen Argentinië.

Groep B bestaat uit Australië (FIH 2), Duitsland (FIH 5), gastland India (FIH 6) en Engeland (FIH 7). Geen enkel van die vier teams heeft na twee duels nog het maximum. Australië won de vorige editie van de FIH Hockey World League. In 2015 versloegen de Aussies in de finale België met 2-1.

MEEST RECENT