Heist is zijn leidersplaats alweer kwijt

Print
Slechts één week heeft Heist kunnen genieten van zijn gedeelde leidersplaats. Een sterk en vooral heel efficiënt Oudenaarde smeerde de thuisploeg een zware 0-3 aan de broek.

De partij kon voor de Heistenaren niet slechter beginnen. Matterne gleed weg, Verstraete kon met de bal aan de haal en uit zijn voorzet scoorde Coulibaly. Er waren amper twee minuten gespeeld. De thuisploeg zocht naar herstel met kansen voor Bounou, Napoléone en Troonbeeckx. Het laatste deel van de eerste helft was leuk, met mogelijkheden voor de twee ploegen. Toch was het Oudenaarde dat kon juichen. Een kopbal van Van Ruyskensvelde net voor de rust was een tweede zware klap voor KSK Heist.

Na de pauze dachten de bezoekers in de eerste plaats aan het verdedigen van de voorsprong. Veel kansen leverde de tweede helft niet op. Napoléone kwam nog een paar keer in beeld, maar het was opnieuw Oudenaarde dat kon toeslaan. Coulibaly werd diep gestuurd, de bal kwam bij Verstraete die Van Hoolandt de 0-3 liet scoren.

Met nog ruim twintig minuten te spelen konden de boeken dicht. Voor Heist een tweede thuisnederlaag, na de 2-4 tegen Lommel. Jammer want mits een zege hadden de troepen van Karel Keleman door het gelijkspel van Lommel en Dessel alleen aan de leiding gestaan.

Eén gele kaart voor Daan Matterne, zonder gevolgen want volgende zaterdag in de topper tegen Dessel is niemand geschorst. Kabeya keert terug uit schorsing. Orye was na een tweetal weken blessureleed opnieuw van de partij met een invalbeurt. Roosen (enkel) en Wijns (knie) ontbraken. Zeker voor Wijns komt de match tegen Dessel nog veel te vroeg, allicht ook voor Roosen.

 

MEER VOETBALNIEUWS