RC Mechelen sluit heenronde af zonder nederlaag

Print
Met 3-0 behaalde RC Mechelen een vlotte zege in de topper tegen Lille. Ook de laatste match van de heenronde sloot groen-wit af zonder nederlaag. De ploeg van coach James Van Vaerenbergh verloor nog geen enkele wedstrijd in deze competitie.

De eerste kans in de match was voor Asubonteng van Lille, maar Ledent was paraat. Verder bakten de flauwe bezoekers er niks van. Zwaar tegenvallend, maar dat maakte de zaak van RC Mechelen niet. Na een fout van Van Hemert op Luckermans ging de bal op de stip. Kapitein Huysmans zette de elfmeter perfect om. De keeper op het verkeerde been en 1-0.

Wat later was het al 2-0. Een hoekschop van Dekleermaeker werd aan de tweede paal door Dondo in doel gewerkt. De marge van twee doelpunten was een luxe voor een doeltreffend Racing. Na de pauze maakte Sacha Fontaine er al snel 3-0 van. Een heerlijk doelpunt, vanop ruim twintig meter joeg Fontaine de bal laag naast de paal binnen. Lille had daarvoor langs Delen wel tegen de buitenkant van de paal geschoten.

De match was beslist, in de slotfase had de score nog hoger kunnen oplopen. Lille gaf zich verloren en voor RC Mechelen was de buit al lang binnen.

En zo sluit groen-wit de heenronde dus af zonder één enkel verlies. Zeven keer winst en acht gelijke spelen, dat geeft 29 punten uit 15 matchen. Voor de derby volgende zaterdag tegen GR Katelijne keert Lothar Hens terug uit schorsing.

Ook opmerkelijk in deze partij: een uitstekende scheidsrechter trok geen enkele kaart.

 

MEER VOETBALNIEUWS