Zuid-Koreaanse dames domineren op The Queens golf in Japan

Print

Het Zuid-Koreaanse damesteam blijft het Queens golftoernooi domineren. Op de plaatselijke golfbaan in het Japanse Miyoshi zijn het net als tijdens de eerste twee edities Zuid-Korea en Japan die op de finaledag zullen uitmaken wie de Cup zal winnen. Australië en Europa spelen voor de derde en vierde plaats.

Het negenkoppige Zuid-Koreaanse team won op dag één de vier Four-ballwedstrijden, waarna ze op dag twee acht van de negen singlewedstrijden wonnen. Met 24 punten tellen de Zuid-Koreaanse dames maar liefst dubbel zoveel punten als de Japanse ploeg.

Voor de derde keer op een rij zullen de ploegen het tegen elkaar opnemen voor de titel. Tijdens de eerste editie won Japan, vorig jaar toonde de Zuid-Koreaanse dames zich met 12-11 net iets beter dan Japan.

Zowel de Australische ploeg, dat tijdens de eerste twee dagen negen punten vergaarde, als de Europese ploeg, die slechts zeven punten bij elkaar sprokkelde, zullen net als de voorbije twee jaar moeten strijden voor de derde en vierde plaats.

Het Queenstoernooi is een treffen tussen vier golffederaties met onder meer de Ladies European ELPGA tour, de Koreaanse LPGA Tour, de Australische ALPG tour en de Japanse JLPGA tour. Op dag één worden er acht four-ballwedstrijden afgewerkt, waarna op dag twee achttien singlewedstrijden worden gespeeld. Op de dag finaledag spelen de nummers één en twee vier wedstrijden in de foursomesdiscipline voor de titel. Ook de nummers drie en vier spelen nog vier wedstrijden in de foursomesdiscipline en dit voor de derde en de vierde plaats.

- Uitslagen -

Four-ball: Zuid-Korea 8, Japan 5, Europa 2, Australië 1

Single: Zuid-Korea 16, Australië 8, Japan 7, Europa 5

Stand na twee dagen:

Zuid-Korea 24

Japan 12

Australië 9

Europa 7

MEEST RECENT