Topper Dessel-Lommel eindigt onbeslist na spraakmakende slotfase

Foto: Dick Demey

Topper Dessel-Lommel eindigt onbeslist na spraakmakende slotfase

Print
Dessel Sport en Lommel SK deelden de punten in deze topper en daar profiteerde Knokke van na winst in Geel zodat de kustjongens de eerste plaats pakken, op 1 punt gevolgd door het trio Lommel, Dessel en Deinze.

Lommel kwam een beetje gelukkig op voorsprong toen een schot van Gueroui onvoldoende gestopt werd door doelman Kustermans en de inlopende Sula rand buitenspel en met gestrekt been de knie van de Desselse goalie raakte en zo de bal in doel devieerde. Ref Brinckman keurde de treffer echter goed, tot grote ergernis van de Desselse aanhang.

De thuisploeg leek aangeslagen en vond amper openingen in de versterkte bezoekende defensie na een tegenvallende eerste helft met te weinig gevaar langs beide kanten.

Zesde competitiegoal voor Kevin Janssens

Na rust kwam Dessel het best uit de kleedkamer en het zette de bezoekers onder druk. Ook op het uur was er een betwiste fase want na hoekschop knikte Remen op de lat, maar in de rebound kon een door Ruyssen omklemde Vansimspen niet bij de bal komen, maar de ref legde de bal niet op de stip.

Aan de overzijde liet doelman Kustermans zich de bal ontfutselen, maar Lenaerts (ex-Lommel) kon in extremis de poging van De Bruyn redden. Geen 0-2 dus, maar Dessel bleef in de match en zette nog meer druk en dat werd beloond. Want na een zoveelste voorzet vanop de flank van Smet kon Janssens de verdiende gelijkmaker inkoppen.

Dessel hinkte op twee gedachten: het gelijkspel vasthouden of toch gaan voor de winst. Het koos voor de laatste optie, maar het bleef ook opletten voor de counters want de ingevallen Vermeiren zag zijn loeier gestopt door Kustermans. Maar ook zijn collega Clepkens moest de handen uit de mouwen steken bij een poging van Breugelmans. In de slotminuut ging Tilburgs neer in duel met Cauwenberg. Vrijwel iedereen dacht dat de bal op de stip ging, maar ref Brinckman oordeelde er anders over en gaf Tilburgs prompt geel. Er werd dan ook na afloop lang nagepraat over deze fase, die beslissend kon zijn. Maar deze topper eindigde in het bijzijn van 1.500 toeschouwers dus op een gelijkspel, al zat er dus wel iets meer in voor Dessel. Zeker op basis van de tweede helft.(fvh)

Doelpunten: 5’ Sula 0-1, 72’ Janssens 1-1

Gele kaarten: Remen, Scheelen, Gueroui, Scheelen, Ofori, Tilburgs.

Toeschouwers: 1.500

Scheidsrechter: Brinckman.

Dessel: Kustermans, Smet, Remen (67’ Ofori), Lenaerts, Vosters, Tilburgs, Baeten (74’ Njengo), Yagan, Janssens, Breugelmans, Vansimpsen.

Lommel SK: Clepkens, Cauwenberg, Neven, Ruyssen, Swers, Brebels, Vermijl (83’ Gaethofs), Gueroui, Scheelen, Sula (76’ Vermeiren).

MEER VOETBALNIEUWS