Kortrijk - Waasland-Beveren 4-1

Waasland-Beveren zwaar onderuit bij Kortrijk

Print
KV Kortrijk heeft in de strijd tegen de degradatie een ruime en deugddoende zege geboekt. Tegen een zwak Waasland-Beveren begon het als een wervelwind aan de partij. Na acht minuten hadden Ajagun en Ouali er al 2-0 van gemaakt. Laatstgenoemde deed na de rust de boeken toe. Dierckx trapte de eerredder tegen de touwen, maar Chevalier zette in het slot de 4-1 eindstand op het bord. Kortrijk komt op gelijke hoogte met Lokeren op de dertiende plaats, Waasland-Beveren laat de kans liggen om voorlopig in de top zes te komen.

Het was een droomstart voor Kortrijk, dat bij de eerste kans raak trof. Een afvallende bal van Thelin en Ajagun nam het leer zonder twijfelen op de slof. De bal verdween mooi in de linkerbovenhoek, 1-0 na amper zes minuten. De Nigeriaan bedankte op die manier voor zijn eerste basisplaats in de competitie onder De Boeck. Twee minuten later zette Van Der Bruggen Ouali met een crosspass op weg naar 2-0 en de Algerijn verdubbelde zonder verpinken. Doelman Roef zag er niet goed uit bij dat doelpunt. Kortrijk op rozen.

Beveren was van slag en achteraan knoeiden de verdedigers. Elke afvallende bal was voor Kortrijk. Pas na twintig minuten staken de Oost-Vlamingen eens de neus aan het venster via een afstandsschot van Ampomah. Het signaal voor de Waaslanders om ten aanval te trekken waardoor er meer ruimte op het veld kwam. Op het halfuur maakte Perbet de match bijna dood maar Roef zette zijn foutje recht en haalde een gemaakte goal uit zijn doel. Waarna Beveren echt ging dreigen onder impuls van Ampomah. De nieuwbakken Ghanese international dwong eerst Kumordzi tot een redding en even later moest Makarenko een schot van de lijn wegkoppen. KV Kortrijk onder druk en Kaminski probeerde rust te brengen door tijd te rekken.

Countervoetbal

In de tweede helft was het Beveren die op hetzelfde elan van de tweede helft verder ging en opnieuw de gevaarlijkste ploeg was. Kortrijk loerde op de counter. Het stond ei zo na 2-1 nadat een bal van Boljevic afweek op Rougeaux en nipt naast het doel van Kaminski ging. Kortrijk reageerde via Ouali die drie man in de wind zette en op de paal besloot waarna een carambole voor het doel volgde. Even later maakte diezelfde Ouali de match helemaal dood. Hij werd weggestuurd door Ajagun en de flankspeler drukte beheerst af, waarna hij De Boeck bedankte met een handshake.

Een kwartier voor tijd weer alle hens aan dek. Kaminski tikte een schot van Mmaee over. Waarna de corner van Morioka doorgekopt werd door Morren en de ingevallen Dierckx kopte van dichtbij binnen. 3-1. Meteen erna schoot Mmaee tegen de paal waarna Morren in de handen van Kaminski kopte. Je zag het de Kortrijkse supporter denken: het zou toch weer geen waar zijn zeker? De nul houden blijft een probleem.

Maar de West-Vlamingen gaven het niet meer uit handen en Chevalier zette de kers op de taart met een prachtige lobbal over Roef, 4-1. Zijn coach gunde hem een applauswissel. Kortrijk werd sinds de komst van De Boeck een heuse aanvalsmachine en gooide vanavond het etiket “slechtste aanval” van zich af. De Kerels scoorden in drie competitieduels zeven keer, daarvoor hadden ze negen duels nodig om aan dat aantal te komen. Kortrijk komt zo tot op vier punten van Waasland-Beveren en lijkt de degradatiezone even te ontsluipen. 

MEER VOETBALNIEUWS