© Photo News

© BELGA

1/2

Red Lions hebben revanche tegen Argentinië beet in finale World League hockey

De Belgische hockeymannen zijn uitstekend begonnen aan de finale van de FIH World League. In het Indiase Bhubaneswar versloegen de Red Lions (FIH 3) zaterdag Argentinië (FIH 1) met 3-2.

Loïck Luypaert maakte in minuut 9 na een penalty corner de openingstreffer. Daarna was het wachten tot het vierde en laatste kwart en een dolle slotfase alvorens er opnieuw werd gescoord.

In de 51e minuut zette Amaury Keusters na een knal met de backhand België op 2-0. Maico Casella scoorde onmiddellijk de aansluitingstreffer (2-1). In de slotminuten vielen nog twee goals. Eerst zette Tom Boon in minuut 56 de netten bol, na een penalty corner, meteen gevolgd door een Argentijnse treffer, ook via penalty corner, van Gonzalo Peillat.

België neemt met de overwinning revanche voor de verloren finale op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. De Argentijnen haalden het toen in de strijd om goud met 4-2.

Bondscoach McLeod is blij met zege maar ziet nog werkpunten

"Ik ben uiteraard heel blij met deze drie eerste punten van het toernooi. Dit is een belangrijke overwinning tegen de nummer 1 van de wereld. Maar het is ook duidelijk dat er nog tal van kleine details moeten verbeterd worden, willen we in de komende dagen naar ons sterkste niveau toe groeien", reageerde bondscoach Shane McLeod.

"Het ontbrak ons soms nog aan ritme en we moeten de afwerking in de aanvallende cirkel beter verzorgen", analyseerde de bondscoach. "We hebben vijf, zes grote kansen gekregen en hadden meer moeten scoren. Er moet ook nog gesleuteld worden aan de organisatie. Maar in het begin van dit toernooi is het ook normaal dat we nog niet helemaal onze draai hebben gevonden. Laat me duidelijk zijn: dit was voor ons een goede start. We gaan nu snel een aantal details regelen, om efficiënter te worden in onze volgende wedstrijden."

Morgen/zondag spelen de troepen van bondscoach Shane McLeod tegen Spanje (FIH 9). Dinsdag wacht een laatste duel in groep A tegen Nederland (FIH 4). Alle ploegen stoten door naar de kwartfinales. Nederland en Spanje stonden zaterdag in de andere groepsmatch tegenover elkaar. Spanje haalde het met 3-2.

Vrijdag stonden de eerste matchen in poule B op het programma. Australië (FIH 2) speelde 1-1 gelijk tegen gastland India (FIH 6), Duitsland (FIH 5) won met 2-0 van Engeland (FIH 7). Australië won de vorige editie van de FIH Hockey World League. In 2015 versloegen de Aussies in de finale België met 2-1.

Meer sportnieuws