Moedige soldaat breekt autoruit met blote handen om inzittenden uit wrak te bevrijden

Print

Moedige soldaat breekt autoruit met blote handen om inzittenden uit wrak te bevrijden

Een Chinese soldaat (25) werd afgelopen week een lokale held nadat hij enkele inzittenden uit een auto redde die op zijn dak was beland na een ongeval. De jongeman gebruikte zijn brute kracht om de autoruit met zijn blote handen te verwijderen, zodat hij de geknelde mensen uit het wrak kon trekken. Na zijn heldhaftig optreden werd hij met bloedende handen gefilmd: “Ik ben in orde, het bloed zal ik er wel kunnen af wassen.”

De 25-jarige soldaat aarzelde geen moment toen hij getuige was van het zware verkeersongeval in Baoding, een stad in het noorden van China, en begon onmiddellijk een manier te zoeken om de inzittenden uit het wrak te bevrijden. Volgens getuigen waren de autodeuren helemaal ingedeukt door de crash, waardoor de man ze niet meer kon openen. Hij nam dan maar een steen om het glas te breken en gebruikte toen zijn blote handen om het glas te verwijderen.

De man, die enkel werd geïdentificeerd als Feng, kreeg de hulp van twee agenten en met vereende krachten slaagden ze er uiteindelijk in om de inzittenden uit hun benarde situatie te bevrijden. Volgens de Chinese media was het echter bijna te laat: er hing een doordringende benzinegeur rond de gecrashte auto, waardoor de reddingspoging bijna moest worden gestaakt. Beide inzittenden werden in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, maar zouden volgens de Chinese media niet in levensgevaar verkeren.

De heldhaftige soldaat miste door zijn reddingsactie zijn trein terug naar zijn legerbasis in de Chinese hoofdstad Peking en had heel wat verwondingen aan zijn handen. Al kon hem dat achteraf weinig schelen: “Levens redden was belangrijker dan mijn trein halen.” Feng bleef echter niet rondhangen om felicitaties in ontvangst te nemen, maar spoedde zich naar het station om de volgende trein naar Peking te halen.

Nu in het nieuws