© WAS

Stad maakt locatie bekend van WK-fandorp

Voor het komende WK voetbal in Rusland komt er in de Antwerpse binnenstad opnieuw een groot supportersdorp. Dat zal ditmaal verrijzen op Scheldekaaien ter hoogte van de Jordaenskaai.

JoRo

Tijdens het EK 2016 konden de voetbalfans de wedstrijden van de Rode Duivels op een reuzenscherm volgen in het grote supportersdorp aan de Gedempte Zuiderdokken. Omdat er daar deze zomer gewerkt wordt aan de aanleg van een ondergrondse parking en een nieuw plein, moet het supportersdorp noodgedwongen verhuizen.

De stad duidde de busparking aan de Scheldekaai 19 ter hoogte van de Jordaenskaai aan als nieuwe locatie voor het supportersdorp. De stad lanceert in december een concessie-oproep voor een uitbater. De partij die het uiteindelijk haalt, zorgt op de site voor een fanzone met groot scherm om de wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal te kunnen volgen.

De stad verwacht tal van initiatieven in Antwerpen wanneer de Rode Duivels spelen op het wereldkampioenschap voetbal in 2018. Veel horecagelegenheden zullen schermen op hun terras willen plaatsen voor de live-uitzendingen. Verder verwacht de stad aanvragen van evenementenorganisatoren voor supportersdorpen met grote schermen. Het Antwerpse stadsbestuur heeft vandaag het concept voor de beleving van het WK voetbal 2018 goedgekeurd met daarin duidelijke afspraken. Zo wil de stad een wildgroei aan initiatieven vermijden en gelden voor alle horecazaken dezelfde regels.

Schermen op terrassen van horecazaken

De stad wil horecaondernemers de kans geven om een tv-scherm te plaatsen op hun vergund terras. Daarbij gelden volgende afspraken:

• Horecaondernemers moeten voorafgaand een melding doen bij de stad Antwerpen. Dit kan op de website www.ondernemeninantwerpen.be vanaf het voorjaar 2018.

• Het scherm en het geluidsniveau moeten in verhouding zijn tot de grootte van het terras. Er mag geen overlast ontstaan voor naburige panden of handelszaken.

• Het is niet de bedoeling dat de terrassen uitgebreid worden, de vertoning wordt beperkt tot het bestaande vergund terras.

• De uitzending wordt beperkt tot de matchen. De vertoning start ten vroegste een half uur voor de match en duurt tot maximaal een half uur na de match.

Grote schermen en WK-supportersdorpen in de districten

Om alles beheersbaar te houden voor de ordediensten zal er ruimte zijn voor maximaal 10 simultane grote schermen op het grondgebied van de stad Antwerpen.

In eerste instantie wil de stad elk van de districten de mogelijkheid geven een lokaal initiatief uit te werken met partners. Al deze initiatieven moeten voldoen aan bepaalde kwaliteits- en veiligheidsvoorwaarden. Dit gaat dan onder meer over de inzet van stewards, het opmaken van een mobiliteitsplan, geluidsnormen, …

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws