Ringland lanceert nieuw inpakpapier met ganzenbordspel

Het Ringpakpapier leert je, met het spel aan de binnenkant, hoe je je vlot door en rond Antwerpen kan verplaatsen. Foto: nicolas sonnet

Ringland lanceert nieuw inpakpapier met ganzenbordspel

Print
Antwerpen -

Ringland lanceert voor de feestdagen ‘Ringpakpapier’. Met aan de achterkant het ganzenbordspel Gans de Ring. De oplage van dit exclusieve inpakpapier is beperkt.

Op het Ringpakpapier zie je fietsen, veel groene blaadjes, de kathedraal, speeltuigen, het MAS, het justitiepaleis, een tram en de ‘spade’ van Ben Weyts.

“Het ontwerp is van Ringland-vrijwilliger Johan Meuris”, zegt Joris Baeten van Ringland. “Hij heeft ook onze CurieuzeNeuze-campagne ontworpen en heeft voor het inpakpapier dezelfde stijl gehouden”, zegt hij. “Een rolletje meet drie meter en kost vijf euro. De rolletjes Ringpakpapier worden aangeboden in een twintigtal verkooppunten in alle Antwerpse districten. Van bakkers, koffiebars, eethuisjes en cafés tot fietsenwinkels, de Wereldwinkel, een cultuurhuis en krantenwinkels.”

Meestal verdwijnt inpakpapier in de papiermand, maar Ringland ziet voor het Ringpakpapier een langer leven. “Op de achterkant vind je een ganzenbordspel in Ringland-stijl”, zegt Joris Baeten. “En met de Ringland-boodschap van een volledig, ‘gans’ dus, overkapte Ring en vlotter verkeer in Antwerpen. We hopen dat dit spel aan de kersttafel een gesprek doet opborrelen over mobiliteit en dat de overkapping zo in de hoofden van de mensen blijft hangen.”

‘Schup’ van Ben Weyts

Doel van het ganzenbordspel is naar een van zes voorgestelde bestemmingen te gaan en terug te keren. Tijdens het spel kan je voortdurend van vervoersmiddel en rijrichting veranderen.

“Het spel wordt niet zo gespeeld dat je bijvoorbeeld beloond wordt als je het openbaar vervoer of de route van de overkapte Ring kiest. Wel zijn er verschillende opdrachten in het spel verwerkt. Zoals: je werkte mee aan de supersnelle overkapping: je mag nog eens gooien. Of: je hebt de ‘schup’ van Ben Weyts gestolen: ga meteen naar de gevangenis en sla een beurt over. Of nog: je reed met een tientonner door Oosterweel-Light: een boete en sla een beurt over. Of ook: je sjoemelde met geld bij de bouw van Oosterweel-Light: ga meteen naar de gevangenis en sla twee beurten over. Met andere woorden: een educatief spel in ludieke stijl.”

www.ringland.be/ringpakpapier

MEEST RECENT