Danilith Nokere Koerse heeft nieuw gezicht vol kasseien

Foto: pdv

Danilith Nokere Koerse heeft nieuw gezicht vol kasseien

Print

Er is niet langer de Nokereberg als dé scherprechter in de gelijknamige Danilith Nokere Koerse van woensdag 14 maart. De organisator wijzigde – net als buurstad Waregem – grondig het parcours waardoor voor de 73ste editie deze Vlaamse eendagskoers door een lussenwedstrijd ineens een eigen gelaat… vol kasseien krijgt.

De start is in Deinze, waarna een grote ronde van quasi tachtig kilometer volgt met onder andere de Tiegemberg. Daarna kiest Nokere Sportief voor een viertal lussen langs Waregem en Kruishoutem, waarin de kasseien van de Herlegemstraat en de helling van de Stokstraat bepalend kunnen zijn.

De finale bestaat uit twee ronden van 29 kilometer die langs Zingem en Kruishoutem trekken en eigenlijk vol valstrikken zitten. “Dat is onder meer ingegeven door de nieuwe fusiegemeente van straks, Kruisem”, aldus ondervoorzitter Robrecht Bothuyne. Het worden twee lussen vol kasseien die we kennen uit sommige edities van de Ronde van Vlaanderen. Telkens gaat het peloton over de stenen van De Lange Ast, Huisedorp, Huisepontweg, Wannegemdorp en de Kouterstraat voorgelegd. Om te eindigen op de traditionele Nokereberg.

“En toch klokken we op tien kilometer minder af”, aldus parcoursbouwer Rony De Sloovere. “Ik denk dat we nu een attractief parcours hebben dat goed uitgebalanceerd is, niet te zwaar én veilig is.”

Bothuyne merkt op dat ondanks de facelift en de eigen identiteit de mensen in Nokere nog altijd zeven keer de renners in volle actie zien in deze eendagswedstrijd buiten categorie van de Europe Tour. Vorig jaar won Nacer Bouhanni op de Nokereberg, maar wil hij dit huzarenstukje herhalen op deze aparte kasseihelling, dan zal hij kasseibestendiger moeten zijn dan andere jaren.

MEEST RECENT