Coolblue opent nieuw hoofdkantoor in Post X in Berchem

Matthias De Clercq, directeur van Coolblue in België. Foto: Maarten De Bouw

Coolblue opent nieuw hoofdkantoor in Post X in Berchem

Print

De webwinkel Coolblue heeft in een jaar tijd tweehonderd mensen aangeworven. De meerderheid daarvan werkt in de gloednieuwe hoofdzetel van het bedrijf in het kantorencomplex Post X in Berchem.

Coolblue verkoopt vooral elektronische apparaten. Het gaat onder meer om laptops en gsm’s, maar ook de verkoop van wasmachines en koelkasten en zelfs keukengerei zit stevig in de lift.

Het bedrijf verkoopt vooral producten via het internet, maar heeft in België ook drie fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi en Zaventem. Boven de winkel in Wilrijk zat tot vorige week de klanten- en personeelsdienst van Coolblue, maar die is nu verhuisd naar Berchem.

Centraal gelegen

“De winkel blijft in Wilrijk, maar het kantoor boven de winkel werd te klein”, zegt Matthias De Clercq, directeur van Coolblue in België. “Vorig jaar stelden we in Vlaanderen honderd mensen tewerk. Vandaag zijn dat er driehonderd. Een derde daarvan werkt in ons nieuwe hoofdkantoor in Berchem. De andere werknemers zitten in de winkels en de verdeelcentra voor grote elektronische apparaten.”

“Van die driehonderd mensen die Coolblue in België tewerkstelt, zitten er bijna tweehonderd in Antwerpen. Honderd mensen werken op het hoofdkantoor in Berchem, zestig mensen in het verdeelcentrum in Zwijndrecht en bijna dertig in de winkel in Wilrijk. Antwerpen is centraal gelegen voor onze werknemers. We kunnen hier in de komende jaren nog verder uitbreiden. In Post X is voldoende kantoorruimte om onze groei op te vangen”, zegt De Clercq.

“De groei komt er vooral omdat we steeds meer klanten hebben. Daardoor hebben we extra mensen nodig op onder meer onze klantendienst en op de marketingafdeling. We hebben ook honderd bezorgers aangeworven die zware goederen gratis bij de mensen thuis komen leveren. We gaan tot vier verdiepingen hoog. Wie voor middernacht iets in onze webshop bestelt, krijgt het de volgende dag thuis geleverd. Dat concept slaat aan bij de klant, en levert dus veel jobs op.”