Deze pizza bevat maar liefst anderhalve kilo vlees en bestaat uit enkele opmerkelijke ingrediënten

Print

Deze pizza bevat maar liefst anderhalve kilo vlees en bestaat uit enkele opmerkelijke ingrediënten Video: Reuters

Een Brits meeneemrestaurant heeft een opmerkelijk nieuw concept bedacht om een traditionele pizza in een heel apart gerecht te veranderen. De pizza heeft een rijke vulling die bestaat uit vijf verse cheeseburgers, twee dikke lagen kebab en een extra laagje vlees en kaas om het helemaal af te maken. De ‘Giant Pizza Burger’ is geboren!

De Pasha Takeaway Tregaron in Wales maakt sinds kort furore met de opmerkelijke lekkernij en publiceerde een video om de fans van de Giant Pizza Burger te tonen hoe de centimeters dikke pizza wordt gemaakt. Het restaurant was al berucht voor haar gigantische, rijkgevulde pizza’s die 22, 30 en zelfs 35 centimeter groot zijn, maar doet daar nu nog een schepje bovenop met deze meest recente creatie.

De pizza is alvast niet bestemd voor mensen die op hun cholesterol moeten letten en bevat meer dan anderhalve kilo vlees, zoveel frietjes als er maar in de doos passen en minsten vijf vers bereide cheeseburgers. Liefhebbers van pizza, kebab en hamburgers kunnen de uitdaging aangaan om het monsterachtige ding zo snel mogelijk op te eten, maar het huidige record staat wel zeer scherp: enkele hongerige klanten verorberden de pizza in iets minder dan zes minuten.

“Veel klanten komen van ver om de uitdaging aan te gaan”, aldus Pasha Pasaoglu, die al eerder dergelijke uitdagingen bedacht. “De pizza was al te krijgen in een kleinere versie, maar ik dacht dat het nog groter en beter konden worden.” De man vraagt klanten die zijn opmerkelijke gerecht willen proeven, om op voorhand te boeken. Het duurt immers een tijdje tot de gigantische pizza klaar is en zijn restaurant wordt de voorbije weken overspoeld door mensen die denken dat ze de uitdaging aankunnen.

Pasha Pasaoglu heeft nu ook een nieuw project en heeft zich onlangs verdiept in de kunst van gefrituurde pizza’s. Wordt dus vervolgd!

MEEST RECENT