Vrouw springt plots uit rijdende jeep tijdens politieachtervolging

Print

Spectaculaire taferelen: vrouw springt plots uit rijdende jeep tijdens politieachtervolging Video: Kameraone

Een man en een vrouw hebben woensdagmiddag in de Amerikaanse stad Los Angeles de straten tijdelijk onveilig gemaakt. De politie moest de achtervolging inzetten nadat het duo vermoedelijk een gewapende diefstal had gepleegd in een elektronicawinkel. De vrouw probeerde sprong op een bepaald moment zelfs uit de rijdende vluchtauto, maar kon net als de man ingerekend worden.

Waar de achtervolging precies begon, is nog onduidelijk. Wel is zeker dat de bestuurder van de zwarte jeep zich duidelijk niet wilde houden aan de verkeersregels in de grootstad. Zo valt op beelden vanuit een politiehelikopter te zien hoe hij net niet enkele voetgangers aanrijdt.

De vrouwelijke passagier probeerde te voet te ontkomen door te lopen in de richting van een bouwwerf, maar dat had weinig tot geen nut. Met behulp van een helikopter kon de politie haar makkelijk opsporen en korte tijd later inrekenen.

Ook de man kon te voet niet lang uit de greep van de politie blijven. Eens hij besefte dat de rokende banden van de jeep hem belemmerden om verder te rijden, kon hij niet veel later gearresteerd worden door een agente. De namen van de daders zijn voorlopig niet openbaar gemaakt.

MEEST RECENT