Eerste sneeuw valt in Vlaanderen: tot centimeters hoog sneeuwtapijt in Ardennen

Print

Vlaanderen wordt voor het eerst dit jaar getrakteerd op een sneeuwtapijtje. Vooral uit de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen komen meldingen van sneeuwbuien. Ook in Limburg heeft het al gesneeuwd. Lang zal de sneeuw wellicht niet blijven liggen, maar het levert toch leuke beelden op.

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) had de koude temperaturen en winterse buien aangekondigd voor deze donderdag. En nu is het ook effectief zover. In de Ardennen dikt het sneeuwdek met enkele centimeters aan en ook in Vlaanderen kan de sneeuw tijdelijk blijven liggen.

De meldingen van sneeuwbuien komen vooral uit Oost-Vlaanderen: Hamme, Wichelen, Gent en omstreken. Ook in de provincies Antwerpen en Limburg dwarrelden er al gedurende korte periodes sneeuwvlokken naar beneden.

(Lees verder onder de foto’s)

Door de sneeuw is het wel overal uitkijken voor gladheid door rijm- en ijsplekken. “Hou daarom voldoende afstand en matig uw snelheid in het verkeer”, klinkt het advies.

Vermoedelijk zullen de winterse buien in Vlaanderen niet lang aanhouden.

Donderdagavond en -nacht is het aanvankelijk nog wisselvallig met buien van (smeltende) sneeuw. In de loop van de nacht wordt het zo goed als droog vanaf het noordoosten, met enkele tijdelijke opklaringen en vorming van nevel of mist die kan aanvriezen.

Vrijdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, maar het blijft op de meeste plaatsen droog.

MEEST RECENT