© BELGA

Bagagemedewerker luchthaven Charleroi in de cel voor terroristische bedreigingen op Facebook

Een bagagemedewerker van de luchthaven Brussels South Charleroi Airport (BSCA) is een tiental dagen geleden aangehouden. De man, tevens syndicaal afgevaardigde, had op Facebook bedreigingen geuit tegen de ordediensten. Dat is donderdag vernomen van een bron dichtbij het onderzoek. Huiszoekingen en taps brachten aan het licht dat hij druk uitoefende op andere personeelsleden om Noord-Afrikanen aan te werven. Als gevolg van de zaak heeft BSCA voor donderdagavond een bijzondere raad van bestuur samengeroepen.

gjs

De verdachte had de aandacht getrokken door het uiten van terroristische bedreigingen op zijn Facebookprofiel, wisten de kranten van Sudpresse. Volgens een bron dichtbij het onderzoek zou hij verklaard hebben “politiemensen te willen beschieten met een kalasjnikov”. Er werd meteen een gerechtelijk onderzoek geopend en de toegangsbadge van de betrokkene werd op last van de procureur gedesactiveerd.

De federale gerechtelijke politie van Charleroi voerde huiszoekingen uit. Er volgden ook taps. Die onderzoeksdaden brachten aan het licht dat de vakbondsafgevaardigde druk zou hebben uitgevoerd op personeelsleden om bij aanwervingen naasten en personen met een Noord-Afrikaanse achtergrond te bevoordelen. De verdachte werd een tiental dagen geleden aangehouden. De aanhouding is inmiddels voor een maand door de raadkamer van Charleroi bevestigd.

Mogelijk volgen de komende dagen nieuwe arrestaties.