Buurtcomité tegen Hoekakker roept op om bezwaar in te dienen

Print
Ekeren -

Voor het buurtcomité dat de verkaveling van Hoekakker in Ekeren-Donk aanvecht, gaat een nieuwe fase in. Vanaf nu kunnen er bezwaarschriften ingediend worden.

Projectontwikkelaar Vooruitzicht en huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning, die eigenaar zijn van het gebied van 18 hectare, plannen de bouw van 360 wooneenheden, met mogelijke uitbreiding tot 450 woningen. Dertien hectare van Hoekakker zou parkgebied worden met waterpartijen.

Het buurtcomité Hoekakker wil het landelijke karakter van de streek behouden en verzet zich tegen de plannen van de projectontwikkelaars. “Wij ontkennen niet dat er nieuwe woningen nodig zijn”, zei André Didden, woordvoerder van het Buurtcomité. “Sinds september 2016 ijveren wij voor een aanvaardbare oplossing door bijvoorbeeld oude en verloederde gebouwen en terreinen, die gunstiger gelegen zijn, te herbestemmen en te renoveren.”

Ruim 130 aanwezigen kwamen gisteren luisteren naar juristen Nino Vermeire en Philippe Vande Casteele. Tot 22 december 2017 kan iedere burger bij de commissie voor Ruimtelijke Ordening een bezwaarschrift indienen. Het Buurtcomité en de juristen stelden een voorbeeld van bezwaar samen. Ze raadden de Donkenaren ook aan het nodige fotomateriaal bij te voegen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio