Akelig beeld: terwijl badgasten nietsvermoedend in zee zwemmen, komt haai wel erg dicht in hun buurt

Print

Akelig beeld: terwijl badgasten nietsvermoedend in zee zwemmen, komt haai wel erg dicht in hun buurt Video: Reuters

Enkele badgasten in de Amerikaanse stad Miami mochten van geluk spreken dat hun zwempartij niet slechter is afgelopen. Toen ze vrijdag vanop South Beach in het ondiepe water gingen, merkten ze niet op dat een tijgerhaai erg dicht in hun buurt zwom. Het dier maakte gelukkig geen aanstalten om aan te vallen.

Akelig beeld: terwijl badgasten nietsvermoedend in zee zwemmen, komt haai wel erg dicht in hun buurt
De tijgerhaai was ongeveer twee à drie meter lang. Foto: REUTERS

Kenny Melendez, de maker van de beelden, wist aanvankelijk niet wat hij zag toen hij met zijn drone boven het water filmde. Pas toen de man zowel een zwemmer als het zeedier in hetzelfde kader in beeld kon brengen, besefte hij dat er een haai nabij de kust zwom. Door de strepen op het lichaam kon hij concluderen dat om een tijgerhaai ging. In totaal was de haai ongeveer twee à drie meter lang.

De zwemmers leken gedurende de hele video geen schrik te hebben van het zwemmende gevaar, al had dat waarschijnlijk te maken met hun onwetendheid. Volgens haaienexpert Bob Hueter bestaat overigens de kans dat een tijgerhaai mensen aanvalt. “Ze zwemmen graag naar grote dingen”, klinkt het in een interview met WTSP. “Ze voeden zich onder meer met andere haaien, dolfijnen en schildpadden. Het is in ieder geval alarmerend om het dier zo dicht bij zwemmers te zien.”

Hueter liet daarnaast wel verstaan dat het in normale omstandigheden veilig is om daar in het water te zwemmen. Enkel tijdens de schemering, het moment dat een tijgerhaai op jacht is, wordt het risico groter. Tijgerhaaien worden wel vaker gespot voor de kust van de staat Florida, maar het gebeurt zelden dat de roofvis zo dicht bij mensen komt zwemmen.

MEEST RECENT