Dief berooft mindervalide man (91) en probeert met gestolen bankkaart geld af te halen

Print
Borgerhout -

Een onbekende man heeft in Borgerhout een 91-jarige mindervalide man bestolen van zijn bankkaart en sleutels. De dief probeerde een kwartier later geld af te halen met de bankkaart van de man. ‘Faroek’ verspreidt nu camerabeelden van de verdachte.

Op 4 juni, rond 18.45 uur, maakte Willy uit Borgerhout zoals elke dag een avondwandeling. Met zijn rollator, want hij is moeilijk te been. Zijn tas met persoonlijke bezittingen (200 euro cash, bankkaart, gsm, huissleutels,..) hing rond zijn hals.

In de Frans De Vriendtstraat deed een jongeman hem plots stoppen. Hij nam het tasje van Willy af en vluchtte weg met een grijze damesfiets. Willy raakte niet gewond, maar was wel fel onder de indruk van de diefstal. Terug thuis belde hij de politie en liet hij meteen zijn bankkaart blokkeren.

Een kwartier na de diefstal kwam de verdachte aan in een bankkantoor, op een kilometer dan de woning van Willy. Aan de bankautomaat probeerde hij de code in te geven, maar de kaart was op dat moment al geblokkeerd.

De verdachte is ongeveer 1m85 groot, en heeft zwart, achterovergekamd haar, een baard en een lichte snor. Op het moment van de feiten droeg hij een T-shirt van het merk BOSS.

Wie meer informatie heeft, kan dat melden via het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio