Vanavond start Kaffee van Antwerpen: dit moet u allemaal weten

Print

Vandaag gaat het Kaffee van Antwerpen van start. Vanmiddag was er al het geefplein met Jeroen Olyslaegers en om 16u gaan de deuren van ons Kaffee echt open. Bekijk in de video hierboven een rondleiding door ons Kaffee. Wij vertellen je nog wat je er allemaal kan beleven.

Toogdialogen

In het Kaffee kijken we dertig jaar vooruit in de tijd. Hoe ziet Antwerpen eruit in 2050? Zowat elke dag gaan we een toogdialoog aan vanuit een (mogelijke) toekomststelling. Deze toogdialogen starten stipt om 20u. De toegang is gratis.

De stellingen die aan bod zullen komen zijn heel divers. Bv: In het jaar 2050 … maken Zoersel en Kalmthout deel uit van de stad Antwerpen. of In het jaar 2050 … is nog 8 procent van de Antwerpse bevolking van autochtone afkomst.

Bekijk hier over welke stellingen we het allemaal gaan hebben, en kom gerust af om te luisteren naar de visie van een heleboel experten.

Muziek

Voor dit Kaffee hebben we heel wat straffe namen kunnen strikken zoals School is Cool of Intergalactic Lovers. Bekijk hier het volledige programma. Onze muziekavonden zijn jammer genoeg volledig uitverkocht.

Maar er is toch nog een mogelijkheid om erbij te zijn. Via de app Chestnote kan je nog 5 duotickets vinden die ergens verstopt liggen in Antwerpen. Dagelijks geven we om 17u een tip waar je de tickets voor het concert van de volgende dag kan vinden. Lees er hier meer over. Succes!

En ook nog...

Uiteraard kan je ook gewoon iets komen drinken in ons Kaffee, vanaf 16u openen de deuren. Uit de tap komt het allerbeste van stadsbrouwerij De Koninck. Op de kaart staan zinderende gin-tonics. En aan de muur hangt het sensuele werk van glamourfotograaf Henk Van Cauwenbergh.

Met een virtual realitybril op je neus ‘loop’ je vanuit een makkelijke zetel door de belangrijkste plekken van de stad. Zo kom je, bijvoorbeeld, meer te weten over het Schipperskwartier of de geschiedenis (en toekomst) van het Operaplein.

Een kleine honger? Die krijgt topchef Seppe Nobels op een gezonde manier gestild. Het hele Kaffee lang staat de foodtruck van zijn Graanmarkt 13 voor de deur van Waalsekaai 14.

Ontdek hier veel meer over het Kaffee van Antwerpen


Lees meer over het Kaffee van Antwerpen