Alles wat u moet weten over het eindejaarsshoppen in Antwerpen

Foto: WAS

Alles wat u moet weten over het eindejaarsshoppen in Antwerpen

Print
Antwerpen -

Bijna december en dat betekent dat er komende maand weer heel wat inkopen gedaan zullen worden voor de eindejaarsperiode. De stad Antwerpen is klaar voor een maand vol drukte in de stad.

“De gezelligste periode van het jaar staat opnieuw voor de deur”, zegt Koen Kennis, schepen voor Toerisme, Middenstand en Mobiliteit. “De stad Antwerpen en haar ondernemers staan alvast klaar om de vele bezoekers uit binnen- en buitenland te verwennen met tal van winterse activiteiten, culinair lekkers en eindeloos shoppingplezier.”

Winkelzondagen

Op winkelzondag 3 december openen heel wat winkels in de Antwerpse binnenstad opnieuw de deuren van 12 tot 18 uur. Eindejaarsshoppen kan trouwens ook op alle andere zondagen in december.

Sinterklaas

Ook Sinterklaas komt op zondag 3 december naar Antwerpen. Om 12.15 uur rijdt de Sint in zijn oldtimer van het Paleis op de Meir naar de Meirbrug. Van 13 tot 15 uur kunnen kinderen in Grand Bazar Antwerp aan de Groenplaats een hand geven aan Sinterklaas en krijgen ze een leuke verrassing.

Van 15.15 uur tot 16 uur rijdt de Sint op en rond de Meir met zijn oldtimer, terwijl zijn Pieten naar hartenlust snoep naar de kinderen gooien. Van 16 tot 18 uur zit de Sint op zijn troon op de Wapper, en daarna vertrekt hij terug via de schouw van het Paleis op de Meir.

Winter in Antwerpen

Op zaterdag 9 december om 11 uur gaat ‘Winter in Antwerpen’ van start met onder meer de kerstmarkt, een overdekte ijspiste op de Groenplaats en een reuzenrad op het Steenplein. Van 17 tot 23 uur vindt het openingsfeest plaats met unieke shows. ‘Winter in Antwerpen’ loopt tot en met zondag 7 januari, en sluit dan feestelijk af met de Winter-BBQ op de Scheldekaaien.

Het volledige programma is te vinden op www.winterinantwerpen.be

Gratis wifi

De gratis wifi van de stad (‘_Antwerp Free Wi-Fi’) laat bezoekers toe hun favoriete momenten meteen online te delen met hun vrienden en extra info op te zoeken. Iedereen kan surfen via de gratis wifi op de drukst bezochte plaatsen in Antwerpen, onder meer op de centrale winkelas die loopt over de De Keyserlei, de Leysstraat en de Meir tot aan de Boerentoren.

Ook op het Koningin Astridplein, de Wapper, het Theaterplein, de Groenplaats, de Grote Markt, de Oude Koornmarkt, de Suikerrui en op het Steenplein is er gratis wifi.

Een overzicht van alle locaties staat op www.visitantwerpen.be/detail/wifi.

Kammenstraat autovrij

Tijdens de eindejaarsperiode wordt de Kammenstraat opnieuw autovrij gemaakt, en dit van vrijdag 15 december tot en met maandag 8 januari van 11 tot 19 uur. Om de omliggende straten en parkings bereikbaar te houden, worden enkele extra verkeersmaatregelen genomen. Zo zijn de Schoenmarkt en een deel van de Eiermarkt op dat moment tijdelijk enkelrichting.

Winkelhart blijft bereikbaar

Het winkelhart van Antwerpen is bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers kunnen de park-and-rides aan de rand van de stad en de parkings in de stationsomgevingen en aan de rand van de kernstad gebruiken. De park-and-rides en parkings sluiten aan op trams die hen naar de binnenstad brengen.

Wie met de wagen komt, volgt het best de parkeergeleiding om een plekje te vinden in een van de betaalparkings in het centrum van de stad.

Meer info over werken in en rond de stad: www.slimnaarantwerpen.be

DOEN!