Curator MoMu Antwerpen vertrekt naar New York voor topjob

Foto: VRT

Curator MoMu Antwerpen vertrekt naar New York voor topjob

Print

De modeafdeling van het Metropolitan Museum in New York, één van de grootste kunstmusea ter wereld, heeft een nieuwe Belgische curator. De eer valt te beurt aan Karen Van Godtsenhoven, die tot nu curator was van het ModeMuseum in Antwerpen.

“Ik ga samenwerken met directeur Andrew Bolton”, vertelt Van Godtsenhoven aan VRT NWS. “Het Costume Institute, de modeafdeling van het Metropolitan Museum, is in een groter geheel ingebed en is verbonden met andere departementen als Egyptische kunst of schilderkunst. We gaan mode samen met andere kunsttakken tonen.”

Karen Van Godtsenhoven was sinds 2009 curator van het ModeMuseum in Antwerpen, maar die job geeft ze nu op. “Het was geen makkelijke beslissing want ik ben graag in Antwerpen. Tegelijk is het moeilijk om niet op zo’n kans in te gaan. Het is ook een verdienste van Antwerpen dat ik de job gekregen heb. Er zijn maar een aantal hoog aangeschreven modemusea en Antwerpen is daar zeker bij”, zegt Van Godtsenhoven nog.

new office address: 1000, 5th Ave NY #nyc #metropolitanmuseumofart #costumeinstitute

Een bericht gedeeld door Karen VG (@karen_vangodtsenhoven) op

Eind maart 2018 gaat het MoMu twee jaar dicht voor een grondige renovatie. Er komen op het gelijkvloers twee extra tentoonstellingsruimten om de vaste collectie een plaats te geven. In september 2020 gaat het museum weer open met een grote expo rond kant. 2020 wordt een echt modejaar voor Antwerpen.

MEEST RECENT