Bart De Wever: “Wie een put graaft voor een ander is er zelf ingevallen”

Foto: JHS

Bart De Wever: “Wie een put graaft voor een ander is er zelf ingevallen”

Print
Antwerpen -

“Dit is een van de smerigste politieke spelletjes die ik ooit heb meegemaakt”, zo refereerde burgemeester Bart De Wever voor aanvang van de Antwerpse gemeenteraad naar de vastgoedrel die het politieke debat in Antwerpen al bijna twee weken in de ban houdt. De Wever roept op om te stoppen met insinuaties, maar schopte toch nog een keer na naar Tom Meeuws (sp.a) van de lijst Samen.

LEES OOK. Plooien tussen Van Besien en Meeuws gladgestreken: “WhatsApp-verkeer met Land Invest was een inschattingsfout”

Burgemeester Bart De Wever werd dinsdagavond voor aanvang van de gemeenteraad in Antwerpen omstuwd door de pers die hem nog een reactie op de gebeurtenissen van afgelopen weken wilde ontlokken. “Ik hoop dat het snel terug kan gaan over de inhoud en dat er wordt opgehouden met het verspreiden van insinuaties. Dat zal ons allemaal veel gelukkiger maken”, aldus De Wever.

“Dit is een van de smerigste politieke spelletjes die ik ooit heb meegemaakt”, stelde de burgemeester, die toch niet kan wegsteken dat hij blij is dat Tom Meeuws (sp.a) zelf in opspraak kwam, nadat het vastgoedbeleid van het stadsbestuur onder vuur nam. “Ik kan alleen maar vaststellen dat wie een put graaft voor een ander er zelf is ingevallen: boontje komt altijd om zijn loontje.”

Blijvende schade

De Wever is vooral bevreesd dat dit schandaal de Antwerpse politiek blijvende schade heeft opgeleverd. “Wat over blijft is een belabberd beeld van de politiek, maar daar ben ík zelf niet voor verantwoordelijk”, zo benadrukt de burgemeester. “Ik ben niet degene die verdachtmakingen en beschuldigingen heeft geuit.”

De Wever verhult ook niet dat hij contacten heeft met projectontwikkelaars. “Ik werk samen met de privé, ik heb daar nooit een geheim van gemaakt en zal dat ook blijven doen.”