Directeur topsport atletiekliga over niet-selectie Kimeli voor EK: “Vorm is er gewoon niet”

Foto: Blg

Directeur topsport atletiekliga over niet-selectie Kimeli voor EK: “Vorm is er gewoon niet”

Print

Max De Vylder, technisch directeur topsport van de Vlaamse Atletiekliga, heeft dinsdag een woordje uitleg gegeven bij de selectie voor het EK veldlopen die maandag bekendgemaakt werd. Hij verdedigt de niet-selectie van Europees beloftekampioen Isaac Kimeli, die maandag zwaar ontgoocheld reageerde.

“We moeten een inschatting maken wie er in aanmerking komt voor top twintig, en dat is in het veld niet zo eenvoudig als op de piste”, steekt De Vylder van wal. “Ik denk dat vooral de uitslag in Roeselare verrassend was en niet zozeer onze selectie. Het is met pijn in het hart dat we Kimeli moeten thuislaten, maar zijn vorm is er gewoon niet. Voor Lander Tijtgat geldt dat hij nog net binnen een aanvaardbare marge van Soufiane Bouchikhi finishte.”

Lagen er dan geen mogelijkheden in het landenklassement, dat op basis van drie atleten wordt opgemaakt, met Kimeli erbij? “Dat het ploegenklassement nu op basis van drie in plaats van vier atleten wordt opgemaakt, zal het alleen maar moeilijker maken om hoog te scoren. Iemand die een medaille pakt zal van doorslaggevend belang zijn, en mij lijkt Bouchikhi klaar voor top acht, maar het podium is wel heel hoog gegrepen.”

Alleen bij de juniores en beloften jongens is voor een volwaardige ploeg gekozen. “Omdat we daar met sterke, homogene groepen zitten. Bij de vrouwen missen we Louise Carton heel erg. Bij de juniores en beloften meisjes is er onvoldoende kwaliteit.”

MEEST RECENT