KV Kortrijk-Antwerp: 4-2

HERBELEEF. Bekeravontuur van Antwerp zit erop na nederlaag bij KV Kortrijk

Print

KV Kortrijk schakelt Antwerp uit in de beker Foto: Belga

Kortrijk mag blijven dromen van een bekertriomf. De West-Vlamingen zetten vrij gemakkelijk Antwerp opzij. Al moet er worden bij verteld dat de bezoekers met een veredeld B-elftal naar Kortrijk waren afgezakt. Maar daar zullen Glen De Boeck en co. niet om malen. Zij mogen naar de kwartfinale. Herbeleef onderaan de wedstrijd met alle belangrijke fases en tweets van onze sfeerreporter ter plaatse.

Bölöni bracht een halve B-ploeg tussen de lijnen met oog op de belangrijke wedstrijd van zondag tegen Standard. De coach wijzigde zijn ploeg maar liefst op zes posities. Met Ghandri, Randriambololona en Touré bracht hij zelfs drie spelers in de basiself die dit seizoen nog geen enkele keer aan een wedstrijd mochten beginnen.

Dat zorgde ervoor dat Kortrijk ook de dominante ploeg was in de eerste helft. Randriambololona viel wat te plat uit in vergelijking met Geoffry Hairemans en Nader Ghandri is (nog) niet de kilometervreter die Faris Haroun is. Zo kreeg Antwerp geen greep op het middenveld, waardoor Kortrijk de bezoekers geregeld in de problemen bracht. In het eerste halfuur waren er al drie goede mogelijkheden voor de West-Vlamingen, met een afgeblokt schot van Perbet, een kopbal van Kovacevic die net over ging en een kopbal van Van der Bruggen die door Batubinsika voor de lijn werd gekeerd. 

Antwerp claimt strafschop

Iets voorbij het halfuur kwam Kortrijk dan toch op voorsprong. Daarvoor kreeg het medewerking van Batubinsika. De anders zo solide verdediger kopte ongelukkig in de voeten van Stojanovic en die kon de bal voorbij Bolat in doel leggen. Antwerp kreeg in heel de eerste helft geen enkele noemenswaardige kans. Al claimde het twee minuten voor rust wel een strafschop toen Joeri Dequevy werd neergehaald in de zestien, maar scheidsrechter Boterberg liet begaan.

Ondanks de achterstand bracht Bölöni met Roberto Mañas nog een extra speler in de ploeg die dit seizoen amper heeft gespeeld. Kortrijk kroop na de rust niet achteruit en ging op zoek naar de 2-0. Die kwam er ook toen Owusu de bal in zijn eigen strafschopgebied beroerde met de hand en Perbet de strafschop binnenschoot. Amper drie minuten later konden de boeken helemaal dicht voor Antwerp toen opnieuw Perbet, op aangeven van Chevalier, één van de makkelijkste doelpunten uit zijn carrière kon binnentikken.
Na die twee snelle goals ging de focus bij Bölöni helemaal richting de wedstrijd op Standard van zondag. Yatabaré, die al geel had gepakt, werd naar de kant gehaald en jeugdproduct Younes Achter mocht zijn debuut vieren. Al was er niet veel vieren aan, want vlak nadien kreeg Antwerp al de vierde goal van de avond te slikken via Ouali. 

De grote voorsprong zorgde voor nonchalance bij Kortrijk, waardoor Antwerp nog kon terugkeren tot 4-2 via Ghandri en Owusu. Als in een wedstrijd van Antwerp vijf minuten voor tijd nog een terugkeer mogelijk is, wordt er steevast verwezen naar de match tegen Vitosha Sofia, maar zo ver kwam het niet. Het bleeft bij de 4-2 en Kortrijk mag naar de volgende ronde.

MEER VOETBALNIEUWS